0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nemzeti park volt az erdészeti nyílt nap díszvendége

Ismét eltelt egy év, és újra kinyitotta kapuit az Erdészeti Nyílt Nap, az egri Érsekkertben. Az EGERERDŐ Zrt. 2011-ben megrendezett első nyílt napja óta több, mint 35 ezer kíváncsi gyermek vett részt a rendezvényen, mely a városba hozza a természet szépségét, és közelebb viszi szívünkhöz az erdőt.

2019-ben a szokásokhoz híven, szeptember első hetében rendezte meg az erdőgazdaság a népszerű programot, melyre idén már több, mint 2500 óvodás és kisdiák látogatott el.

Az erdő kincseit interaktív módon bemutató tanösvény fő célja, hogy a jövő nemzedéke és a civil társadalom egésze is jobban megismerje és elismerje az erdész szakmát.

Az évről évre mindig megújuló rendezvény idei díszvendége a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága volt, illetve a Heves Megyei Vadászkamara is színesítette a Vadgazdálkodási stand foglalkozását. Emellett a gyerekek szívesen részt vettek a szlovák és lengyel erdőgazdaság érdekes foglalkozásain is.

Az esemény fontosságát mutatja, hogy szinte minden egri iskola és óvoda részt vett rajta, sőt számos, környékbeli településről érkező gyerekcsoport is felfedezte az erdő kincseit. Aki pedig lemaradt, annak figyelmébe ajánljuk a Mátrai Erdészeti Nyílt Napot, melyet Mátrafüreden tartanak szeptember 26-án, csütörtökön.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény