0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Húsmarhatartók figyelem: Hétvégén lejár a kérelmek beadásának határideje

Csupán négy napjuk maradt azoknak a termelőknek, akik tavaly minősített húshasznú tenyészbikát vásároltak ahhoz, hogy a jelentős kiadásukat támogatással mérsékelhessék. A pályázatokat ugyanis legkésőbb szeptember 20-ig be kell adniuk, előtte azonban még a tenyésztőszervezet igazolását is be kell szerezniük.

Minden vásárolt és saját beállítású húshasznú tenyészbikára igényelhető támogatás, amelyre az adott fajta tenyésztőszervezete igazolást ad ki. Ezt az apaállat-igazolást a támogatási kérelem űrlapjára (N0827) rá kell vezetni.

A támogatásra azok a termelők adhatják be pályázataikat, akik 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között KPL számmal rendelkező, minősített apaállatokat állítottak tenyésztésbe.

Nincs előírás arra, hogy kitől lehetett vásárolni, mint ahogy arra sem, hogy hány éves lehet a bika. Az viszont szerepel a feltételek között, hogy egy bika után csak egyszer lehet támogatást igényelni.

Négy támogatási kategória van: húshasznú fajták esetén bikánként 750 000 Ft, húshasznú magyartarka bikára 650 000 Ft, magyar szürkére 400 000 Ft, míg magyar bivalybikára 300 000 Ft támogatás igényelhető.

Számla nem szükséges az a kérelmek beadásához, a támogatás összege, független a vételártól, a négy kategóriában egységes.

Ne felejtsék: A kérelmek csak akkor lesznek érvényesek, ha szeptember 20-ig, a megadott űrlapon, papír alapon és a tenyésztőszervezet igazolásával érkeznek be Magyar Államkincstárhoz!

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu