Back to top

Bálázók új generációja

Tömörebb bálák, nagyobb hatékonyság: a francia- svájci KUHN piacra dobta a nagy szögletes bálázók új generációját.

Az SB  sorozat részeként a francia- svájci KUHN elindítja a nagy szögletes bálázók új generációját.

A korábbi modellekhez képest javul a bála tömörítésének hatékonysága és mértéke.

Az SB sorozat összesen négy modellt tartalmaz, kettős kötési eszközzel, három különböző bálamérettel. A téglalap alakú bálák fontos szerepet játszanak, mivel lehetővé teszik a hatékony logisztikát beleértve a szállítást.

Az SB sorozat négy modellből áll: SB 890, SB 1270 X, SB 1290 és SB 1290 iD, amelyek 80x90 cm, 120x70 cm és 120x90 cm bálákat készítenek. Az SB sorozatú bálázókat a sorozat korábbi modelljeihez képest tovább fejlesztett alapanyag-ellátó rendszerrel szerelték.  A gyártó szerint a módosított rotor és a meghajtó villa-adagoló rendszer nyomatéka akár a 15%-kal is nagyobb lehet, ami nagyobb hatékonyságot és megnövekedett tartósságot eredményez.

A Kuhn szabadalmaztatott nyomatékvezérlő rendszerét minden SB modellnél úgy tervezték, hogy egyensúlyt teremtsen a gép teljesítménye és a bála sűrűsége között. Az elektronika pontos méréseket végez a dugattyú teljes ciklusa alatt. Ennek a megoldásnak köszönhetően a traktor a lehető legnagyobb sebességgel tud mozogni egy adott gépi terhelésnél.

Az új gépek gyártása során a hangsúlyt fektettek a könnyebb karbantarthatóságára és szervízelhetőségére is.  Könnyebbé és biztonságosabbá vált a kötözőszerkezet és a dugattyú hajtáslánc megközelítése a bálázó tetején. A nagyobb biztonság érdekében a  platform szilárd lépcsőkkel és korlátokkal van felszerelve.

Az összes SB modell teljesen kompatibilis az ISOBUS szabvánnyal; vezérelhetők a traktor ISOBUS terminálján vagy a Kuhn CCI 50 vagy CCI 1200 terminálján.

Nagy tömörségű bála készítésére az SB 1290 iD bálázó alkalmazása a legcélravezetőbb. Ez a típus 25%-kal nagyobb tömörségű bálákat képes készíteni, mint a hagyományos 120 x 90 méretű bálázók.

A bálázó közepén található, a Kuhn által, szabadalmaztatott TWINPACT kettős dugattyús rendszer, amely  hatékony tömörítésre képes anélkül, hogy a gép túlterhelését idézné elő. A nagyobb bálatömörítés ellenére a gép terhelése nem nagyobb, mint a hagyományos 120 x 90 méretű bálázóké, ami azt jelenti, hogy nincs szükség erősebb hajtásrendszerre, lendkerékre vagy keretrendszerre.

Forrás: 
farmer.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Világszerte súlyosbodik az édesvízi tavakat érintő nyári algavirágzás

Az elmúlt három évtizedben világszerte súlyosbodott az édesvízi nagy tavakat érintő nyári algavirágzás - állapították meg a washingtoni Carnegie Tudományos Intézet és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) munkatársai a témában készített eddigi leghosszabb távú, globális tanulmány keretében.

„Nekem soha nem jelentett üvegplafont, hogy nő vagyok” - A mezőgazdaság női arca

A világ teljes népességének negyede vidéken élő nő, és róluk szól október 15-e, amit 2008 óta a Vidéki Nők Nemzetközi Napjaként tartanak számon az ENSZ-ben. A világszervezet ezzel a nappal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ők jelentősen hozzájárulnak a mezőgazdaság és a vidék fejlődéséhez, az élelmiszer-biztonsághoz és a vidéki szegénység felszámolásához.

Nő a világ növényi olajtermelése

Az elmúlt öt évben évente átlagosan 6 millió tonnával nőtt a világ növényi olajtermelése. 2013-ban 160 millió tonna növényi olajat állítottak elő világszerte, 2018-ban pedig már 190 millió tonna volt a termelés, és az idén tovább növekszik majd a növényi olaj előállítása.

Kuhn újdonságok

A legnagyobb európai mezőgazdasági munkagépgyártó a francia Kuhn, három újdonsággal jelent meg a közelmúltban a piacon.

Égi mentők

Erdőn-mezőn túrázó, hegyen-völgyön barangoló embert egy pillanat alatt érhet baleset. Ha nagy a baj, az égiek segítségét kérjük. És a gondviselés „kétkezi” képviselői le is szállnak hozzánk a magasból. Sárga helikopterrel érkeznek, és légimentőknek hívják őket.

Támogatás az őszi munkák elvégzéséhez

Megkezdődik az agrártámogatások előlegfizetése október 16-án, mely a Magyar Államkincstáron keresztül kerül folyósításra a mezőgazdasági termelők részére, amely idén összesen 240 milliárd forintot tesz ki.

Nagy termés helyett jobb eredményt

Szeptember 24-én tartották a szokásos kukorica-, cirok- és napraforgófajta-, valamint technológiai bemutatót és tanácskozást Gyulatanyán. Mint a kísérleti telep gazdája, Augusztinyi András röviden utalt rá, ilyenfajta ismertetőre és szakmai konzultációra napjainkban is van igény, mert sokaknak ez a hely jelenti a lehetőséget, hogy valós információkhoz jussanak.

Fekete lepellel takarták le standjaikat a zöldség- és gyümölcsárusok

A baden-würtenbergi Freiburgban (október elején), a gyümölcs- és zöldségárusok 5 percig fekete lepellel takarták le áruikat. Tüntetésükkel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a jelenleg bajor mintára zajló „Fajok sokfélesége- Mentsétek meg a méheket” elnevezésű népi kezdeményezés kizárólag a (helyi) termelőkre hárítja a felelősséget és rendkívül hátrányos helyzetbe hozza őket.

Sokat segíthet egy nitrogénérzékelő

A növények nitrogéntartalmának mérésére szolgáló érzékelők egyre fontosabb szerepet játszanak a modern mezőgazdaságban, mivel ezek a hagyományos módszereknél jóval pontosabb eredményt adnak, ezáltal pedig optimális műtrágyamennyiség kerül a földbe. Már a kisebb gazdaságok számára is elérhető egy a közelmúltban kifejlesztett érzékelő rendszer.

Az aktív termelési módozatoké a jövő

Az időjárási anomáliák, a mind meglepőbb kihívások ébresztik rá a gazdákat arra, hogy tudatosan és aktívan be kell avatkozniuk a jó terméseredmények érdekében – véli Éber Csaba. A Malagrow kereskedelmi vezetője szerint a változékony helyzetből kell kihozni a legtöbbet, ehhez pedig profi termékek és magabiztos szaktudás kell.