0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Húsmentes csirkeszárnyakkal kísérletezik a KFC

A Yum! Brands étteremhálózat bejelentette, hogy növényi alapú hústermékeket tesztel, melyekből csirke nuggets-et és csirkeszárnyakat készítenek majd.

A Yum! Brands étteremlánc, mely többek között a Pizza Hut és a KFC gyorsétkezdéit is működteti, bejelentette, hogy az Egyesült Államok-beli Atlanta KFC étteremben a Beyond Meat növényi alapú csirkecombjait és csont nélküli csirke szárnyait teszi próbára-írta a Reuters.

A Beyond Meat egy Los Angeles-i székhelyű élelmiszergyártó cég, mely különféle fehérjealapú élelmiszerek fejlesztésével és előállításával foglalkozik. Főként a vegán, növényi alapú húspótló termékeik miatt váltak ismertté.

A Yum! a legújabb étterem franchise, amely becsatlakozik az egyre növekvő vegán piacra.

A gyorsétterem láncok között is egyre szélesebb körben terjednek el az olyan menüsorok, melyek a vegán illetve flexitáriánus- főként vegetáriánus étrenden élő, de alkalomadtán húst, illetve halat is fogyasztó- ügyfeleket szolgálják ki.

A növényi alapú hústermékeket gyártó vállalatok egyre nagyobb teret nyernek az elmúlt időszakban. Az Egyesült Államokban a Beyond Meaten kívül több hasonló profilú vállalat is megalakult, ilyen például az Impossible Foods. Akadnak azonban olyan veterán cégek is, mint például a Tyson Foods vagy a Perdue Foods, melyek a klasszikus húsgyártás területén már bizonyítottak és az alternatív húsok előállításával szeretnék növelni a fogyasztó bázisukat.

A Beyond Meat már más óriás étterem lánccal is együttműködött korábban, a Subway és a Del Taco üzleteiben is megtalálhatóak a termékeik.

Forrás: thepoultrysite.com