0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Döbbenet: a miniszter élelmiszer-felhalmozásra szólított fel!

Nagy-Britannia iskoláinak napokon belül tervet kell kidolgozniuk az élelmiszerkészletezésre és annak biztosítására, hogy a diákok megfelelő ellátásban részesüljenek egy no-deal Brexit esetén is. A brit egyetemek már egy hete WC-papírt halmoznak fel.
A brit iskoláknak világos tervet kell kidolgozniuk annak biztosítására, hogy legyen elegendő élelmiszer a diákoknak egy megállapodás nélküli kilépés, úgynevezett no-deal Brexit esetére

írja az Independent. Lord Agnew brit oktatási miniszter levelében arra biztatta az iskolákat, az akadémiai hálózatot, hogy tárgyaljanak a beszállítóikkal az élelmiszerkészletek biztosításáról. A cél az, hogy ha Nagy-Britannia október 31-én megállapodás nélkül zuhan ki az Európai Unióból, utána is legyen elegendő élelmiszer a diákoknak.

A tárcavezető által az oktatási intézményeknek írt levélben azt kéri, hogy jövő hétre állítsanak össze egy tervet az élelmiszerellátás mikéntjéről. Az ügynek már van némi előzménye:

a napokban derült ki, hogy brit egyetemek már elkezdték a felkészülést és WC-papírt, valamint élelmiszert halmoznak fel a no-deal Brexit esetére.

Az oktatási miniszter igyekezett azért nyugtatni is a kedélyeket, és levelében kitért arra: a kormány már felvette a kapcsolatot a nagy élelmiszer-beszállítókkal, és elkezdte a felkészülést. A feladatot ráadásul annak a figyelembevételével kell végrehajtani, hogy a diákok táplálása megfeleljen a diétás igényeiknek és az esetleges élelmiszerérzékenységüknek is – teszi hozzá az Independent.

 

Forrás: Independent