0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

„Kapj rá!” stand – mindent a magyar halról

Magyar hal minden mennyiségben és formában: óriásakvárium, látványfőzés, fotókiállítás, játékok, gyerekfoglalkozások – ezekkel várja az érdeklődőket az OMÉK-on az „A” pavilonban az Agrármarketing Centrum „Kapj rá!” halas standja.

Az idei OMÉK-megjelenés fontos része a 2016-2023 között zajló „Kapj rá!” kampánynak, amit az Agrármarketing Centrum indított az Agrárminisztérium MAHOP Irányító Hatóság megbízásából a hazai halfogyasztás növelése érdekében.

Az OMÉK 200 négyzetméteres „Kapj rá!” standján idén is látható lesz a közel 20 ezer literes óriás­akvárium, amely már korábban is nagy sikert aratott, hiszen az egyik legszemléletesebb módja a hazánkban található édesvízi halak bemutatásának. A látványkonyhában naponta kétszer készülnek majd finom halételek, a fotó- és eszközkiállítás pedig a halgazdálkodás és a halászat mindennapjaiba enged bepillantást” – mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnökségi tagja és szóvivője. Hozzátette, hogy az OMÉK természetesen a szakmának is szól, így a kiállítás alatt előadásokat, workshopokat is szerveznek az ágazatban dolgozók számára.

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampány egyszerre hívja fel a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint bemutatja a fogyasztóknak a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát.

A kampány keretében az AMC – az előző évek gyakorlata és tapasztalata alapján – idén is számos országos, helyi és regionális jelentőségű rendezvényen vett részt a „Kapj rá!” standdal. Látványfőzéssel, ingyenes halas kóstolófalatokkal, receptfüzetekkel, fotókiállítással, halas ajándékokkal várták az érdeklődőket. Nagy érdeklődést tapasztaltak a standnál, és kiemelkedő sikere volt „Ki mit tud a halakról?” című figyelemfelkeltő játéknak, amit az OMÉK-ra is elhoznak.

„Nyár végén jelent meg az ingyenesen letölthető „Kapj rá!” applikáció, amelynek letöltői izgalmas feladatokat oldhatnak meg, például halas puzzle-t, memóriajátékot, vagy megfejthetik a receptkvíz és a halas „Ki mit tud?” – kérdéseit, az „Érdekességek” rovatban pedig számos információt megtudhatnak a halakról, halételek elkészítési módjairól, illetve receptvideókat is nézhetnek Rácz Jenő Michelin-csillagos séf szereplésével. „A „Kapj rá!” applikáció elkészültével újabb eszköz áll a 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány szolgálatába” – mondta el Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője. Hozzátette:

„Az alkalmazás bármelyik okostelefonra letölthető, a játékos feladatok pedig nemcsak a szórakoztatást, de az ismeretterjesztést is szolgálják. Ezzel az új digitális fejlesztéssel további célcsoportokat hódíthat meg a kampány, amely az egészségtudatos, minden korosztály számára előnyös halfogyasztást népszerűsíti.”
Forrás: Magyar Mezőgazdaság