0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Látványkertek, közösségi kertek és virágok minden mennyiségben

A HUNGEXPO D pavilonjában várja az érdeklődőket az OMÉK kertészeti seregszemléje, ahol mind a szakmai, mind pedig a nagyközönség számára érdekesen és látványosan mutatják be a magyarországi díszkertészeti ágazat szereplőinek munkáját, eredményeit.

Teljes körű szakmai összefogással születik meg az OMÉK kertészeti közösségi bemutatója, tudtuk meg Kosztka Ernőtől, a MAKEOSZ elnökétől. Az 500 négyzetméteres stand tervét a tájépítők szervezésében a Pagony tervezői készítették, kellemes, oldott hangulatot árasztó kertben organikusan elhelyezve mutatkoznak be a különböző ágazatok, termesztők és szakmai szervezetek. A kivitelezésben a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és a szakiskolák működnek együtt. Az idén bátrabban lehetett tervezni az AMC támogatásának köszönhetően, de a nagyszabású bemutatóhoz így is kedvezményes áron szállított növényekkel járulnak hozzá a magyar faiskolások, évelő- és cserepesnövény-termesztők.

A díszkertész szakma minden vetülete helyet kap a közösségi standon, így a virágkötők, a bonsai-nevelők és az orchideatermesztők szépséges alkotásai, növényei is láthatók a bemutatón. Lesz magyar termékstand és látványkert, városi közösségi kertek és nyolc kertészeti iskola bemutatkozó tereként szolgáló tanterem is.

Az OMÉK közönsége mindig szívesen fogadta a virágkötők bemutatóját, ami az idén sem maradhat el, a 20 négyzetméteres színpadon lesznek a bemutatók. Szabadtéren is bemutatkoznak a magyar kertészek, a programban kertépítő verseny és faápolási bemutató is szerepel.

A kertészet harapható szelete az A pavilonban található 150 négyzetméteres standon várja a látogatókat, ahol a FruitVeB szervezésében tucatnyi termelői szervezet kínál finom zöldségeket és gyümölcsöket. A legjobb hazai termesztők áruját láthatják az érdeklődők, a friss, illatos paprika, paradicsom, zamatos alma mellett földolgozott formában is. Bemutatkozik a Budapesti Nagybani Piac, valamint helyet adnak induló kisvállalkozásoknak, tájékoztatott Domján Erika, a szakmaközi szervezet ügyvezetője.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság