0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az OMÉK jó lehetőség Marokkó számára

A marokkói agrártermékek sokszínűek és kiváló minőségűek – mondta el lapunknak Karima Kabbaj, az észak-afrikai ország budapesti nagykövete. Hozzátette: a kétoldalú kapcsolatok már most is gyümölcsözőek, a kiállítás pedig jó alkalom arra, hogy ezen a téren tovább erősítse Marokkó a Magyarországgal fennálló partnerségét.

youtube://v/IC6JIYi8PoI

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a 79. OMÉK díszvendégei lehetünk, hiszen ez a részvétel jól illusztrálja a Magyarország és Marokkó között fennálló erős kapcsolatot. Ez egyben egy kiváló alkalom arra is, hogy bemutassuk Magyarországon a mezőgazdasági termékeink sokszínűségét és minőségét – mondta el lapunknak Karima Kabbaj, Marokkó budapesti nagykövete. Hozzátette: azt gondolom, hogy ezen a téren tovább erősíthetjük a partnerségünket Magyarországgal.

A nagykövet asszony megjegyezte: kifejezetten figyelemreméltó, hogy milyen sok kiállító vesz részt az OMÉK-on és a magyar termékek sokfélesége is lenyűgöző. Ilyen értelemben van hasonlóság a mi termékeinkkel is – fogalmazott.

Marokkó kifejezetten nagy területen, 400 négyzetméteren jelenik meg az OMÉK-on, és négy különböző régióját mutatja be. Ezek Fes Méknes, Benimellal Khénifra, Dakhla Ouad Eddahab, valamint Marrakech Safi. Standjának mérete alapján Marokkó a harmadik legnagyobb kiállító az idei OMÉK-on.

Karima Kabbaj elmondta: ez még nem is reprezentálja Marokkó egészét, hiszen az ország 12 különböző régióra osztható. Mi azokat a régiókat hoztuk el Magyarországra, amelyek főleg Marokkó déli részét képviselik. Ezek között van Dakhla Ouad Eddahab, amely főleg a koktélparadicsomáról híres világszerte, amely kiváló minőségű. Más régiók a citrusfélékről ismertek, amelyeknek számos fajtáját exportálja Marokkó. Olyan régióink is vannak, amelyek az olivaolaj termeléséről híresek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu