Back to top

Pálinkafőzőgyártók is bemutatkoznak az OMÉK-on - 2. rész

Az OMÉK-on több magyar, pálinkafőző gyártó és forgalmazó cég is részt vesz kiállítóként. Kétrészes cikksorozatunk második részében a pálinkafőzés.com—ot mutatjuk be.

A pálinkafőzés.com weboldalt üzemeltető és egyben a márkanevet létrehozó Kontur Bt. 1991-ben alakult, pálinkafőző berendezésekkel 2011 óta foglalkoznak, immár főprofilként. Magyar László, a cég tulajdonosa az OMÉK-on elmondta, hogy a kezdetektől részt vesznek a kiállításon. Berendezések, illetve kiegészítők gyártásával és forgalmazásával egyaránt foglalkoznak, 2013 óta pedig telephelyükön oktatásokat és továbbképzéseket is tartanak a pálinkafőzés iránt érdeklődőknek.

Saját fejlesztésű és gyártású termékcsaládjuk, a Pálinkamester, amelynek főzőiből Kanadától Kínáig már a világ számos országába exportáltak,

elsősorban a kint élő magyarok találják meg őket. Saját gyártású termékeikből évente 150-200 darabot adnak el, 95 százalékban magánfőzők a vevőik. Pálinkamester márkanevű főzőikkel sorra hozzák el a díjakat a pálinkafőzők.

Szabó Ferenc Ignác, a cég tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy 2018 óta a magánfőzők mellett üzemi főzőberendezések gyártásával és forgalmazásával is foglalkoznak. Hangsúlyozta azt is, hogy a cégtulajdonosok alapító tagjai voltak 2017-ben a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének, illetve a Magyar Magánfőzők Pálinka Lovagrendjének, amely 2018-ban alakult. Ezek a pálinkaelőállítással foglalkozó magánszemélyek egyedüli érdekképviseletei Magyarországon.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Világkiállítást rendezünk

Ötven év után ismét vadászati világkiállítást rendezünk, azonban egészében más lesz a 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítástól. Jövőre elsősorban a természet értékei lesznek a fókuszban, a tradicionális magyar vadászati kultúra hátterével. A 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás kapcsán az Egy a Természettel Nonprofit Kft. szakmai igazgatójával, Bors Richárddal beszélgettem.

Szuperprémium választék és natúr borok az idei VinCE Budapesten

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség. A mesterkurzusokon válogatott nemzetközi tételek kerülnek a poharakba, a kiállítótérben pedig kiemelt figyelmet kapnak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő natúr borok.

Rekord részvétel a bio-vásáron

Február 12-15. között rendezik meg minden korábbit meghaladó kiállítói érdeklődés mellett Nürnbergben a bio-élelmiszerek idei BioFach és a természetes kozmetikumok Vivaness szakkiállítását. A rendezvényt dr. Jane Goodall, neves brit magatartáskutató és környezetvédelmi aktivista nyitotta meg.

Kiváló minőségű hazai termékekkel hódítják az orosz piacot a PRODEXPO magyar kiállítói

Megnyílt Oroszország legjelentősebb Élelmiszer, Ital és Alapanyag Szakkiállítása, a PRODEXPO. Az öt napos eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal és nyolc kiállítóval várja a szakmai látogatókat. A kínált termékek között megtalálhatóak a vörös- és fehérborok, a szarvasgombás és libamájkészítmények, bébiételek, ketchupok, mustárok, ételízesítők és majonézek is.

Vágtatempóban halad a lóversenysport népszerűsítése

„Onnan, a túlsó sarokból, kezemben egy hatalmas távcsővel, a törzsfogadók élcelődései közepette igyekeztem közvetíteni a galoppversenyeket” – emlékezett vissza találkozásunkkor a kezdeti szárnypróbálgatásaira Pécsi István.

Kóstolt már umami ízű paradicsomot? Berlinben egy ilyen nyert

A Fruit Logistica idei innovációs díját egy kívül-belül szuper paradicsomfajta nyerte, amelynek remek a színe és kimagasló a vitamintartalma, mégis talán az umami-íze az a tulajdonsága, amire a legjobban felkapja a fejét az egyszerű kiállításlátogató.

A kiváló hazai alapanyagokkal sikeresek lehetünk

Szívügyünk, hogy a magyar gasztronómia csúcsteljesítményei a hétköznapokat is szebbé tegyék. Minőségi gasztronómia, de sikeres élelmiszeripar sem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

Friss gyümölcsök, friss elmék Berlinben

Olyan gyorsan változik a friss zöldség-gyümölcs kereskedelme, hogy sokan azt sem tudják, hova kapják a fejüket. A Fruit Logistica startup-napjának friss bemutatkozóit azzal a céllal válogatták össze, hogy képbe kerülhessenek a látogatók, merre tart ez a sajátos világ.

Fruit Logistica a koronavírus árnyékában

Február 5-én nyit a Fruit Logistica Berlinben. A legfrissebb hatósági állásfoglalásra hivatkozva a szervezők azt kérik, hogy aki valami miatt koronavírus-rizikócsoportba tartozik – nemzetiségtől függetlenül –, az ne vegyen részt a kiállításon. A kínai kiállítók mindeközben tömegesen mondják le a részvételt, átszervezni már nincs idő, a berlini csapat megértést kér az üres standhelyek látványa miatt.

Rekord: 777!

Ennyi borminta érkezett a Kárpát-medencéből a 23. Temerini Vince-napi Borversenyre és Borkóstolóra. A Temerini Kertbarátkör az egyik legtömegesebb civil szervezet a Dél-Bácskában élő magyarok körében, összesen 170 tagja van.