Back to top

Pálinkafőzőgyártók is bemutatkoznak az OMÉK-on - 2. rész

Az OMÉK-on több magyar, pálinkafőző gyártó és forgalmazó cég is részt vesz kiállítóként. Kétrészes cikksorozatunk második részében a pálinkafőzés.com—ot mutatjuk be.

A pálinkafőzés.com weboldalt üzemeltető és egyben a márkanevet létrehozó Kontur Bt. 1991-ben alakult, pálinkafőző berendezésekkel 2011 óta foglalkoznak, immár főprofilként. Magyar László, a cég tulajdonosa az OMÉK-on elmondta, hogy a kezdetektől részt vesznek a kiállításon. Berendezések, illetve kiegészítők gyártásával és forgalmazásával egyaránt foglalkoznak, 2013 óta pedig telephelyükön oktatásokat és továbbképzéseket is tartanak a pálinkafőzés iránt érdeklődőknek.

Saját fejlesztésű és gyártású termékcsaládjuk, a Pálinkamester, amelynek főzőiből Kanadától Kínáig már a világ számos országába exportáltak,

elsősorban a kint élő magyarok találják meg őket. Saját gyártású termékeikből évente 150-200 darabot adnak el, 95 százalékban magánfőzők a vevőik. Pálinkamester márkanevű főzőikkel sorra hozzák el a díjakat a pálinkafőzők.

Szabó Ferenc Ignác, a cég tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy 2018 óta a magánfőzők mellett üzemi főzőberendezések gyártásával és forgalmazásával is foglalkoznak. Hangsúlyozta azt is, hogy a cégtulajdonosok alapító tagjai voltak 2017-ben a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének, illetve a Magyar Magánfőzők Pálinka Lovagrendjének, amely 2018-ban alakult. Ezek a pálinkaelőállítással foglalkozó magánszemélyek egyedüli érdekképviseletei Magyarországon.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Élelmiszer startupok a kifutón

Meghozták az előzetes döntést: 20 döntős mutatkozhat be a Berlin 2020 Nemzetközi Zöld Hét (január 17–26.) két úgynevezett Start Up napján. Január 22-23-án a nyolctagú zsűri által kiválasztott startup vállalkozások használják majd a kiállítási teret és a színpadot üzleti ötleteik és termékeik bemutatására.

Dokumentumfilm mutatja be a Janka Tanya autista fiataljait

A Hosszú út című film a tótvázsonyi segítő közösségben élő sérült fiatalok mindennapjairól készült, a társadalmi beilleszkedés bátorító példájáról szól. A dokumentumfilm létrejöttét a SPAR támogatása tette lehetővé.

A kisállattenyésztők Mekkája - Van, volt, lesz monori börze

A monori kisállatvásár alig néhány év alatt Európa egyik legnagyobb és legszínesebb börzéjévé nőtte ki magát. A tarka kavalkádban az amatőr állatkedvelő és a profi tenyésztő egyaránt megtalálja amit keres, sőt, elsőrangúan szórakozik.

Ufóméretű drón Hannoverben

Sci-fibe illő méretű drónnal készül a John Deere a hannoveri Agritechnica kiállításra. A 9,2 méter átmérőjű repülő szerkezetet a dróntaxik fejlesztésében úttörő Volocopter céggel közösen tervezték, és egyedülálló újítás a mezőgazdaságban, ahol eddig még csak lényegesen kisebb drónokkal jelentek meg a gyártók. Számos feladatra lesz alkalmas, egyelőre a permetezéshez való kiegészítőkkel szerelték fel.

A tudomány átszövi mindennapjainkat

A Magyar Tudomány Ünnepének nyitóeseményét november 4-én tartották a Pannon Egyetemen, Veszprémben. Az ünnepi köszöntőkből megtudhattuk, hogy a tudomány művelői napról napra újabb és újabb értékeket teremtenek, legyen szó például a gabonanövények aszálytűrésének genetikai alapjairól, a kutatók új tudással bővítik az emberiség közös tudáskincsét.

Most kell jelentkezni a ProWein magyar standjára

Megjelent a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának honlapján a felhívás, november 8-ig, péntekig még jelentkezhet, aki a düsseldorfi ProWein közösségi magyar standján részt szeretne venni.

Banán, banán, és… mi is még?

Ecuador lesz a februári Fruit Logistica partnerországa, a világ legnagyobb zöldség-gyümölcs kereskedelmi találkozóján ez pedig hatalmas lehetőség egy országnak, hogy bemutassa színes exportpalettáját és új külkereskedelmi kapcsolatokat építsen. De vajon csak sztereotípia, vagy tényleg igaz, hogy Ecuador = banán?

Vulkanikus borok csúcstalálkozója

Egyedi rendezvénynek ad idén otthont a Margit szigeten a Holdudvar a bronzvasárnapi hétvégén GoVolcanic néven. Európa első vulkanikus csúcstalálkozóján egy időben, egy helyen találkozhatnak majd a vulkanikus borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói.

Jelentkezés a ProWein Bor és Szeszesital Szakkiállításra

A ProWein Düsseldorf a világ legjelentősebb borkiállítása, melyen 2019-ben 64 ország 6900 kiállítója vett részt. Az esemény több, mint 61 ezer szakmai látogatót vonzott. A 2020-ban megrendezésre kerülő 26. ProWein Düsseldorf borkiállításon Magyarország ismételten részt vesz kiállítóként, követve ezzel az elmúlt 17 év hagyományait.

Szakmai határkő az OMÉK-szereplés

Szeptember 26–29. között Budapesten rendezte meg az Agrárminisztérium és Agrármarketing Centrum a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt, amelyen „A Kárpát-medence kincsei” jelmondat alatt teret biztosítottak a határon túli gazdák bemutatkozására. Az RMGE-Maros nyolcadik alkalommal vett részt a rendezvényen.