0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Bemutatkozott a magyar föld legjava – élelmiszerelem 79. látásra

Soha ilyen népszerű OMÉK-ot nem rendeztek az esemény 79 éves fennállása óta. Mintegy 40 ezer négyzetméteren, 680 kiállító részvételével a magyar föld, a Kárpát-medence agráriumának legjavát mutatta be az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.

Mint Ondré Péter az esemény záróünnepségén elmondta, a rendezvényen mind a szakmai, mind a közönségprogramok terén igyekeztek valamennyi célcsoport igényeit kielégíteni. Az Agrármarketing Centrum ügyvezetője hozzátette;

a rekordszámú, 80 ezer feletti látogatói létszám a magyar gazdák és az élelmiszeripar sikere.

Az OMÉK idén is figyelmet fordított a fenntarthatóságra, ezért sok kiállító a vásáron megmaradt, még fogyasztható minőségű élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára ajánlotta fel. Az ily módon összegyűjtött élelmiszereket rászoruló családoknak, gyermek- vagy idősotthonoknak juttatta el a szervezet.

Nagy István, agrárminiszter kiemelte; sikerült újra közelebb hozni a vidéket a fővároshoz, az emberekkel megismertetni a magyar föld legjavát. „Ma ünneplünk, de holnap már megint a munkáé a főszerep”- hangsúlyozta a tárcavezető hozzátéve,

az OMÉK négy napja újabb lehetőséget teremtett arra, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az asztalra tett élelmiszerek mögött állnak.

Keressük az utódainkat, s ebben szemléletformáló szerepet játszott a fiatalok számára az ismerkedés az állatokkal, a gépekkel, rácsodálkozhattak a tudomány vívmányaira.

Az OMÉK mára kinőtte kereteit, 15 országból mintegy 85 ezer látogatót fogadott a vásárváros. „Találkozunk két év múlva” – üzente az agrárminiszter. Hozzátette, hogy olyan rendezvényről van szó, amely alkalomról alkalomra képes megújulni.

Az elmúlt időszakban ki sem hagyhatott egyetlen OMÉK-ot sem a gödöllői Juhász család. Idén ők voltak azon szerencsések, akiket 80 ezredikként regisztráltak a szervezők. Juhász Tibor elmondta, feleségével együtt fontosnak tartják, hogy gyermekeik, Frigyes és Szofi megismerkedjen a vidékkel, az állatokkal, növényekkel. Számukra az OMÉK hiteles információforrás az egészséges élelmiszerekről, lehetőség találkozni azok előállítóival.

A Miniszteri Nagydíjat az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. Regius kacsa- és liba termékcsaládja kapta, amelyet Horváth Sándor elnök-vezérigazgató, Dobosné Németh Ottilia üzemigazgató vett át.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu