0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Díszkertészek a színpadon

Változatos ismeretterjesztő bemutatókkal, előadásokkal és gyermekprogramokkal várta az érdeklődőket a Magyar Díszkertészek Szövetsége Szakmaközi Szervezet az OMÉK-on, a D pavilonban fölállított díszkertész-színpadon.

A naponta nyitástól zárásig folyamatosan zajló rendezvényen a gyermekek számára bábelőadást, kerti mókát szerveztek. Megtudhattuk, hogy miért fontosak a fák, és egy-egy virágkötészeti alkotás elkészítésével is megismerkedhettünk, lépésről-lépésre.

Belekóstolhattunk a virágkonyhába, tanácsokat kaphattunk az orchideák, tillandsiák tartásáról, a mediterrán növények teleltetéséről, az őszi gyepbetegségekről és kezelésükről. Megismerhettük a virághagymák ültetésének fogásait, valamint a balkonkertészetbe is belepillanthattunk. A legtöbb érdeklődőt a növényvédelmi előadás vonzotta, ahol a vezértéma a poloskák elleni védelem volt. Ezek a bogarak

nemcsak a lakásba behúzódva okoznak bosszúságot, de fölszaporodva tetemes kárt idéznek elő kerti zöldség- és gyümölcsféléinkben.

A színpadi programok mellett a díszkertészek pavilonjában a Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége szervezésében a szobanövény-dugványozás praktikáit sajátíthatták el kicsik és nagyok, és szárazvirágokból lakásdíszeket is készíthettek. Növényorvos válaszolt a látogatók egyéni kérdéseire is. Sokakat vonzott a bonsai- illetve tillandsia- és orchideabemutató, a Marczika Kft. jóvoltából. A díszkertésze standon szakmai konzultációkat tartottak.

A változatos díszkertészeti programokról folyamatosan frissülő képgalériánkban nyújtunk ízelítőt

Forrás: magyarmezogazdasag.hu