Back to top

A Nutreco megvásárolta a dél-afrikai Animal Nutrition és Health céget

A holland Nutreco bejelentette, hogy a Kaonne Investmenttől megvásárolta a premixeket gyártó Animal Nutrition és Health vállalatot. A dél-afrikai cég árát nem hozták nyilvánosságra. Az ANH-t teljes egészében integrálják a Trouw Nutrition South Africa-ba.

Rob Kiers, a Nutreco afrikai igazgatója jelentette be az üzletkötést: „Dél-Afrika a legnagyobb gyártó- és takarmánypiac a kontinensen. A Kaonne Investments-szel lezárt üzlet része a Nutreco afrikai terjeszkedési terveinek. Örülök, hogy ilyen erős vállalatot szereztünk meg.”

Hozzátette: „Régóta szorosan együttműködtük az ANH tulajdonosaival és tudjuk, hogy a kultúránk és az üzleti megközelítéseink nagyon eltérőek. Ez a lépés tovább erősíti tevékenyégünket az országban és lehetővé teszi, hogy vezető termékeinket minél több gazdaság használja Dél-Afrikában.”

Az akvizíció alatt a Kaonne és a Trouw Nutrition továbbra is együttműködnek.

A Nutreco-ról

A Nutreco vezető az állati takarmányok és a hal-, illetve rákeledelek világméretű piacán. A Nutreco takarmánymegoldásai világszerte több millió fogyasztó táplálkozásában jelentik az élelmiszerek alapját. Az innováció, a fenntarthatóság és a minőség a Nutreco vezérelvei a kutatástól az alapanyag-beszerzésen át mindazon termékekig, modellekig és szolgáltatásokig, amelyeket az állattenyésztésben és akvakultúrában alkalmaznak.

A Nutreco 37 országban mintegy 12 000 embert foglalkoztat, a nettó árbevétele 2018-ban 6,4 milliárd eurót tett ki.

Két globális vállalati márkája a Skretting (aqua takarmány) és a Trouw Nutrition (állati takarmány), amelyeket több mint 90 országban értékesítik. A cég a 2018-ban 208 milliárd eurós forgalmat bonyolító családi tulajdonú multinacionális vállalat, az SHV Holdings N.V. 100% -os tulajdonában lévő leányvállalata.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nem köpköd céltalanul - A láma

A láma az Andok jellegzetes háziállata. Mind a mai napig nélkülözhetetlen segítőtársa az ott élő embereknek; használják teherhordóként és hátasállatként egyaránt. Kétezer méter felett, oxigénszegény környezetben 45 kilogrammnyi málhát is képes hosszú távon elcipelni.

Töpörtyűre forralt bor

A töpörtyű – elegánsabb nevén tepertő – finom, sokak által kedvelt és kiválóan csúszik rá a forralt bor. Mindez az erről az ételről és italról elnevezett zalaszántói hagyományőrző fesztiválon is beigazolódott, amit negyedik alkalommal rendeztek meg a településen.

Húsadót vezetnének be az EU zöldjei

Egyre nagyobb lobbierőt képviselnek a húsfogyasztás csökkentését szorgalmazó szervezetek. Számos tanácsadó arra biztatja az embereket, hogy a környezetvédelem érdekében egyenek kevesebb húst. Az európai zöldek most a hús megadóztatását tervezik, hogy a beérkező adóból a gazdálkodók fenntarthatóbbá tehessék állattenyésztésüket, és ebből támogatnák a növényi alapú étrendekre való áttérést is.

Egyedi ízek a Kárpát-medencéből

Ki merné elvitatni, hogy földműves és állattenyésztő eleinknek a sertés feldolgozása terén igazán maradandót sikerült alkotniuk?! Az elmúlt évszázadok során a dolgok természetes rendje szerint kialakult, hogy a levágott állat egyes részei igazából mire valók, mi az, amiből a legízletesebb étel készíthető.

Krokodil a háznál?!

A krokodilfélék beszerzése elvileg nem jár nagy kiadással, ha közönséges fajokból szeretnénk vásárolni. Már csak azért sem, mert trópusi telepeken nagyüzemi módon is tenyésztik őket. Hazánkban a fajok nagy részét csak intézményes keretek között lehet legálisan tartani. Ez alól kivétel a tompaorrú krokodil (Osteolaemus tetraspis) és a két törpekajmánfaj (Paleosuchus palpebrosus, P. trigonatus).

Több lábon álló biogazdaság

Vajon mekkora jelentőséggel bír ma az a tény, hogy Kárpátalján a vele szomszédos négy ország mindegyikéhez képest, bő két évtizedes késéssel épültek fel az első szupermarketek? Mert mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy ahol ezek az áruházláncok megjelentek, ott gyorsan átalakultak a vásárlási szokások.

Magyar vagy német pulykát válasszunk?

Bár még tart a tél, sokan gondolkodnak azon, hogy udvarukon valamilyen baromfifaj tartására vállalkozzanak, s a tavasz beköszöntével napos vagy előnevelt állatokat vásároljanak. Az elmúlt években a gyöngytyúk volt e téren talán a legkeresettebb, a pulyka méltatlanul háttérbe szorult. Pedig, ha könnyen tartható, ellenálló fajták egyedeire teszünk szert, sok örömünk telhet ennek tartásában is.

Egyelőre csak néhány megyében látványos mértékű a vaddisznógyérítés

Bár pontos adatok nincsenek, az afrikai sertéspestis (ASP) terjedésének megállítására elrendelt vaddisznógyérítés a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint folyik, és a vadászok, valamint a házisertés-tartók kártalanítására már több mint 4,6 milliárd forintot fizettek ki.

Rekord részvétel a bio-vásáron

Február 12-15. között rendezik meg minden korábbit meghaladó kiállítói érdeklődés mellett Nürnbergben a bio-élelmiszerek idei BioFach és a természetes kozmetikumok Vivaness szakkiállítását. A rendezvényt dr. Jane Goodall, neves brit magatartáskutató és környezetvédelmi aktivista nyitotta meg.

Zsippó szépe, a magyar tenyésztésű díszbaromfi

A Zsippó szépe igazi különlegességnek számít a magyar tenyésztésű díszbaromfik között, hiszen kialakításakor legfőbb cél nem a gazdaságosság, hanem a gyönyörű megjelenés volt. De a jól átgondolt nemesítői munkának köszönhetően megőrizte őseinek kiváló hús- és tojástermelő képességeit is, így a háztáji baromfiudvarnak különösen hasznos lakója lehet.