0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Székesfehérvár és Orfű a legvirágosabb települések 2019-ben

Kihirdették a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny győzteseit. Az idén először, hat régió első helyezettjei közül választották ki az országos nagydíjra érdemes településeket. Székesfehérvár és Orfű volt a befutó.

A díjátadásra a Szépművészeti Múzeum román csarnokában került sor. Az idén a versenybe benevezett 333 település közül a fődíjas,

a legvirágosabb falu Orfű, a legvirágosabb város Székesfehérvár lett; ők képviselik majd jövőre hazánkat az Entente Florale európai versenyen.

A tavalyi országos győztesek Csemő és Nagykőrös az idén Ausztriában vették át az Entente Florale ezüstérmét falu, illetve város kategóriában.

A mostani első helyezettek, Orfű és Székesfehérvár díjait a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán és a verseny fővédnöke, Borbás Marcsi adták át. A kitüntetéseket az MTÜ 1 illetve 2 millió forinttal kiegészítette.

A Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége (MÖFÖSZ) az év főkertészévé Spanyárné Halász Szilviát, Székesfehérvár főkertészét választotta.

A további díjazottakat a Kertészet és Szőlészet, illetve a Kerti Kalendárium lapjain olvashatják.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu