0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Sajt és pezsgő Budafokon

Október 12-13-án a Törley Pezsgőmanufaktúra ad otthont a 7. Magyar Sajtmustrának. A hazai rendezvényen a legjobb hazai sajtok megvásárlása mellett az érdeklődők interaktív sajtkóstolón és swingpartin is részt vehetnek.

Idén, a sajtmustrák történetének eddigi legtöbb termékét nevezték a sajtversenyre, több mint 125 sajt közül kerülnek ki a díjazottak. A sajtverseny eredményhirdetése szombaton 11.00 órakor lesz, ahol Nagy István agrárminiszter adja át a díjakat.

Szombaton 15.00 órától “Sajt és Pezsgő” címmel Domián Emese nemzetközi borakadémikus tart interaktív kóstolót. A sajtkonyhában pedig egész nap óriási fondue, valamint érlelt sajtok belsejében megforgatott ételek várják az éhes sajtbarátokat. 

A látogatók 30 magyar sajtkészítő termékeit vásárolhatják meg, a jó hangulatról pedig egyebek mellett az esti swingparti gondoskodik.

A kisüzemi termelés lehetővé teszi az állatokra odafigyelő, szeretetteljes, hagyományos sajtkészítést, erre kitűnő példákat találhatnak a Sajtkészítők Egyesülete közelmúltban készült kisfilmjeiben:

youtube://v/moy-lqloTCg

 

Forrás: magyarmezogezdasag.hu