Back to top

5 tipp a legjobb erőgépek kiválasztásához

Tippek erőgép választásához az Agrotec Magyarország Kft.-től.

1. Egyedi felszereltségi igények esetében lehetőleg tervezzen a megszokottnál hamarabb. 

Úgy gondolom partnereink számára az egyik legfontosabb jótanács csak az lehet, hogy a legideálisabb a beszerzést jó időben megtervezni. Ha megvan a megfelelő motorteljesítményű traktormodell akkor érdemes azt jó időben megrendelni / leszerződni, ezáltal is bebiztosítva a tavaszi / nyári / őszi szezonra történő pontos beérkezést. Ez az olyan erőgépek esetében fontos leginkább, amelynek az műszaki felszereltsége nagyban eltér a megszokottól. Például modelltől függően egy október /
november-ben előrendelt egyedi felszereltségű erőgép leendő gazdája nyugodt lehet hiszen bebiztosítja, hogy a rákövetkező év február / márciusában már hadra foghatja vadonatúj traktorát, mégpedig pontosan abban az egyedi felszereltségben amit gépértékesítés vezető kollegánkkal előzetesen leegyeztetett.

2. A gyári felszerelés a legjobb választás.

Ami a gyári opciós tételeket illeti valóban minden felmerülő igényre van megoldás, a legtöbb modell esetében mind technológiában, mind komfortfokozatban teljesen egyedi gyári felszereltség is kialakítható. A GPS vezérelt robotkormányzás hidraulikus előkészítése a T7-es hosszú tengelytávú szériától például az alapfelszereltség részét képezi, ez kiegészíthető teljes robotkormányzási rendszerrel, amelynek megrendelésével már egy működő komplett rendszert kapunk. Ahogyan mindennapjainkban a traktor munkalámpa kínálatban is egyre inkább teret hódítanak a legmodernebb energiatakarékos és nagy fényerővel bíró LED lámpák. A teljesség igénye nélkül váriálható a hátsó és kabin alatti kihelyezett hidraulika szelepek száma, a hidraulika szivattyú teljesítménye, a legkülönfélébb komfortfokozati jellemzők (pl: vezető ülések, klíma fajtája), de a gyári kerékpárosítás választéka is minden igényt kiszolgál. Gépértékesítő kollegáink erről is teljeskörű tájékoztatást tudnak adni!

3. A legmegfelelőbb méretű és motorteljesítményű erőgép közös kiválasztása.

Az Agrotec Magyarország Kft. szakembereinek egyik legfontosabb feladata, hogy partnereinkkel kommunikálva mindig az elvárásoknak legmegfelelőbb New Holland erőgépet ajánljuk, az adott gazdaság területeihez mérten illetve az ott alkalmazott munkagépekhez és technológiákhoz  illeszkedően. A gyártó termékpalettája is bőséges tárházat nyújt ehhez hiszen a 16 különböző traktorcsalád mintegy 75 különféle motorteljesítményű modellje bőven ad lehetőséget arra, hogy az összes felmerülő igényre tudjunk testreszabott megoldást kínálni.

4. Fokozatmentes CVT vagy PowerShift? Ez a második kulcsfontosságú döntés.

A New Holland azon nagyon kevés számú traktorgyártó közé tartozik amelynek szinte valamennyi 90 – 700 LE motorteljesítmény közötti modellje elérhető hagyományos PowerShift és fokozatmentes változatban is CVT sebességváltóval is! A motorteljesítmény után ez a legfontosabb olyan tulajdonsága egy traktornak, ami alapvetően a vásárló igényeihez és az alkalmazott technológiához / felhasználói területhez kell, hogy igazodjon. Ezért amikor kiválasztásra kerül az adott modell, ez az egyik legelső olyan alapjellemző amit tisztázni kell.

5. Válassza a biztos és jól képzett szerviz és alkatrész hátteret!

Új erő vagy betakarítógépünkben valódi hosszútávú örömünket csak akkor leljük meg és hasznot is csak akkor hajt, ha azt megfelelően karbantartják és ezeket a karbantartásokat rendszeres gyári továbbképzésen résztvevő hozzáértő szakemberek végzik el, eredeti gyári pótalkatrészeket beépítve.
Ezért azt tanácsolom, hogy amikor gépet és gépforgalmazót választ legyen ez is ott a három legfontosabb kiválasztási szempontban, hiszen a szezonálisan végzett munkák során minden elvesztegetett nap komoly anyagi veszteséggel jár! (x)

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A növényt kérdezik

A Bábolnai Gazdanapok központi témája a precíziós gazdálkodás, annak gyakorlati megvalósításáról kérdeztük Virág Istvánt, az Agrotec Magyarország termékmenedzserét. Kínálatukban a legegyszerűbb automata vezetéstől a teljesen komplex, valós idejű szabályozásig találhatók berendezések. A kiállításon élénken érdeklődtek a gazdák a precíziós megoldások iránt, egyelőre még csak a belépő szinten.

A traktorvezetés öröme

Az idei Bábolnai Gazdanapok egyik különlegessége, hogy az Agrotec Kft. traktor-tesztvezetési lehetőséget biztosított a látogatók számára, továbbá egy úgynevezett „dühöngővel” várta a rakodógép-kezelőket, akik itt kipróbálhatták az újdonságokat.

Újra dübörögnek a gépek Bábolnán

A szeptember 5-én rajtoló 32. Bábolnai Gazdanapokon a mezőgazdasági gépeket forgalmazó cégek már felsorakoztatták széles kínálatukat. Az Agrotec Magyarország Kft. a megszokott szántóföldi bemutatóval igyekezte felkelteni a figyelmet New Holland gyártmányú forgalmazott gépeivel, ami nagy érdeklődést keltett a látogatók körében.

Az eddigi legnagyobb szabású SMARTFARM-ra készülnek

Szűk egy hónap múlva kezdetét veszi a SMARTFARM - Magyarország legnagyobb precíziós szántóföldi bemutatója, a Bábolnai Gazdanapok programjainak "zászlóshajója". A rendezvényen, amely az eddigieknél hosszabb, így tartalmasabb is lesz, a szakma legjelesebb képviselői vesznek részt ezúttal is - lássuk, mivel készülnek idén!

A gépkereskedők utcájában az Agrotec telephelye

Az Axiál, a Dorker után az Agrotec is elfoglalta helyét Baján, a Szegedi úton. Illés Zoltán, elmondás szerint régóta tervezték már, hogy helyet foglalnak a hazai gépkereskedő óriások között.

Útvesztő is lehet a precíziós technológiák sokasága?

A modern mezőgazdasági technológiák alkalmazása a jelen s a jövő sikeres gazdálkodásának alapfeltétele, ám mindez nem jelenti azt, hogy nem futhat „lyukra” az, aki hirtelen jött ötlettől vezérelve akarja tartani a lépést. A téma szakértői a PREGA-n igyekeztek útmutatást adni előadásaikkal az innovációra nyitott gazdáknak.

New Holland: széleskörű gépkínálat

Az Agrotec Kft. piaci jelenléte dinamikusan fejlődött az elmúlt években. A stasztikai számok azt mutatják, hogy mind gép, mind alkatrész értékesítésében az országos trendet meghaladóan növekedtek. A gépkapcsolások segítik a hatékony munkavégzés, ugyanakkor a gazdák az időjárási kockázatok miatt mind kevesebb időt szeretnének a földön tölteni.

Mindig van tovább: elkészült a legmodernebb AGROTEC-telephely

Meghozta „gyümölcsét” az első májusi esős nap a Dél-Dunántúlon: itt adta át ugyanis új telephelyét az elsősorban a New Holland mezőgazdasági gépek hivatalos itthoni forgalmazójaként ismertté vált AGROTEC Magyarország Kft. A Marcaliban felépült központ a cég legmodernebb létesítménye az országban, amely a régió gazdálkodóinak gépek, alkatrészek és szerviz iránti igényeit igyekszik kiszolgálni.

Ötödével nagyobb teljesítmény a New Holland Roll-Belt hevederes bálázóknál

A New Holland úttörő a változó kamrás bálázók fejlesztésében. A Roll-Belt széria a továbbfejlesztett hevederes technológiának hála 20 százalékkal nagyobb teljesítményre képes az elődmodellekhez képest, míg a bálasűrűség 5 százalékkal emelkedett. Az RB sorozat gépei 150 és 180 centiméter közötti maximális bálaátmérőt kínálnak. 

Íme, a 2018-as AGROmashEXPO Termékdíjasai

A január 24-27. között nyitva tartó 36. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 8. AgrárgépShow Termékversenyére 36 hazai és nemzetközi fejlesztést neveztek. Kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően, Input, Gépesítés és Logisztika kategóriákban ítélték oda a díjakat.