0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

5 tipp a legjobb erőgépek kiválasztásához

Tippek erőgép választásához az Agrotec Magyarország Kft.-től.

1. Egyedi felszereltségi igények esetében lehetőleg tervezzen a megszokottnál hamarabb. 

Úgy gondolom partnereink számára az egyik legfontosabb jótanács csak az lehet, hogy a legideálisabb a beszerzést jó időben megtervezni. Ha megvan a megfelelő motorteljesítményű traktormodell akkor érdemes azt jó időben megrendelni / leszerződni, ezáltal is bebiztosítva a tavaszi / nyári / őszi szezonra történő pontos beérkezést. Ez az olyan erőgépek esetében fontos leginkább, amelynek az műszaki felszereltsége nagyban eltér a megszokottól. Például modelltől függően egy október /
november-ben előrendelt egyedi felszereltségű erőgép leendő gazdája nyugodt lehet hiszen bebiztosítja, hogy a rákövetkező év február / márciusában már hadra foghatja vadonatúj traktorát, mégpedig pontosan abban az egyedi felszereltségben amit gépértékesítés vezető kollegánkkal előzetesen leegyeztetett.

2. A gyári felszerelés a legjobb választás.

Ami a gyári opciós tételeket illeti valóban minden felmerülő igényre van megoldás, a legtöbb modell esetében mind technológiában, mind komfortfokozatban teljesen egyedi gyári felszereltség is kialakítható. A GPS vezérelt robotkormányzás hidraulikus előkészítése a T7-es hosszú tengelytávú szériától például az alapfelszereltség részét képezi, ez kiegészíthető teljes robotkormányzási rendszerrel, amelynek megrendelésével már egy működő komplett rendszert kapunk. Ahogyan mindennapjainkban a traktor munkalámpa kínálatban is egyre inkább teret hódítanak a legmodernebb energiatakarékos és nagy fényerővel bíró LED lámpák. A teljesség igénye nélkül váriálható a hátsó és kabin alatti kihelyezett hidraulika szelepek száma, a hidraulika szivattyú teljesítménye, a legkülönfélébb komfortfokozati jellemzők (pl: vezető ülések, klíma fajtája), de a gyári kerékpárosítás választéka is minden igényt kiszolgál. Gépértékesítő kollegáink erről is teljeskörű tájékoztatást tudnak adni!

3. A legmegfelelőbb méretű és motorteljesítményű erőgép közös kiválasztása.

Az Agrotec Magyarország Kft. szakembereinek egyik legfontosabb feladata, hogy partnereinkkel kommunikálva mindig az elvárásoknak legmegfelelőbb New Holland erőgépet ajánljuk, az adott gazdaság területeihez mérten illetve az ott alkalmazott munkagépekhez és technológiákhoz  illeszkedően. A gyártó termékpalettája is bőséges tárházat nyújt ehhez hiszen a 16 különböző traktorcsalád mintegy 75 különféle motorteljesítményű modellje bőven ad lehetőséget arra, hogy az összes felmerülő igényre tudjunk testreszabott megoldást kínálni.

4. Fokozatmentes CVT vagy PowerShift? Ez a második kulcsfontosságú döntés.

A New Holland azon nagyon kevés számú traktorgyártó közé tartozik amelynek szinte valamennyi 90 – 700 LE motorteljesítmény közötti modellje elérhető hagyományos PowerShift és fokozatmentes változatban is CVT sebességváltóval is! A motorteljesítmény után ez a legfontosabb olyan tulajdonsága egy traktornak, ami alapvetően a vásárló igényeihez és az alkalmazott technológiához / felhasználói területhez kell, hogy igazodjon. Ezért amikor kiválasztásra kerül az adott modell, ez az egyik legelső olyan alapjellemző amit tisztázni kell.

5. Válassza a biztos és jól képzett szerviz és alkatrész hátteret!

Új erő vagy betakarítógépünkben valódi hosszútávú örömünket csak akkor leljük meg és hasznot is csak akkor hajt, ha azt megfelelően karbantartják és ezeket a karbantartásokat rendszeres gyári továbbképzésen résztvevő hozzáértő szakemberek végzik el, eredeti gyári pótalkatrészeket beépítve.
Ezért azt tanácsolom, hogy amikor gépet és gépforgalmazót választ legyen ez is ott a három legfontosabb kiválasztási szempontban, hiszen a szezonálisan végzett munkák során minden elvesztegetett nap komoly anyagi veszteséggel jár! (x)

Forrás: AGROTEC Magyarország Kft.