0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Erősödő mezőgazdasági ágazat

Az Agrárminisztérium és partnerei között létrejött együttműködési és stratégiai megállapodások ünnepélyes átadását október 7-én a Herman Ottó Intézet konferenciatermében tartották meg.

Farkas Sándor parlamenti államtitkár elsősorban az ágazat erősödését emelte ki, amely a kormány és a gazdák közti erőfeszítések eredményeként jött létre. Kihangsúlyozta, hogy 2010-2018 között a magyar mezőgazdaság változatlan áron megelőzte az Unió tagállamait, az ágazat kibocsátása pedig meghaladta a 2720 milliárd forintot. Mindezt példaértékűnek titulálta, és bizonyítja, hogy a társadalom támogatása nélkül nem lehetne ilyen sikeres az ágazat.

Az államtitkár felidézte azt a 2014-es döntést, melynek értelmében a 2010-es évet követően hatályukat vesztett megállapodásokat megújítják, és a már fennálló partnerségi kapcsolatoknak új formát adnak. 2018-2022 közötti ciklusra már két stratégiai megállapodást kötöttek a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és az Országos Méhészeti Egyesülettel.

Az együttműködési megállapodások ünnepélyes átadóján 88 stratégiai partnerségi megállapodást és 30 együttműködési megállapodást adtak át.

Az eseményen részt vett Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Szinay Attila közigazgatási államtitkár, Zsigó Róbert élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkár, Rácz András környezetügyért felelős államtitkár, Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár, illetve Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu