0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Indul a Gasztrohegy új évada!

Vége a nyárnak, így Badacsonyban az egész évben nyitvatartó helyek máris új programokon törik a fejüket. A tavaly indult Gasztrohegy sorozat hihetetetlen életet hozott az őszi és téli hétvégékbe, megteltek a szálláshelyek, csoportok látogatták végig a tematikus hétvégéken a vendéglátóhelyeket – a jó idő miatt sok esetben gyalog vágtak neki a hegynek.

A vendéglátók idén újra indítják a programsorozatot, és ezt stílszerűen egy gumicsizmás évadnyitó falatozással ünnepelték az őszi napsütésben a badacsonyi strandon. Idén sok minden fejlődik és változik, lesz menetrend szerinti buszjárat, pohár, Gasztrohegy-bérlet, de folytatódnak a vezetett gasztrotúrák is.

Tavaly ősszel indították el a Gasztrohegyet az egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhelyek. Összefogásukkal itthon először valósult meg ilyen különleges gasztrotúra. A szervezők lelkesedése kezdettől találkozott a vendégekével és a kezdeményezés sikere folytatásra kötelezte őket.

Ősszel, télen és tavasszal Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezon kínálatának legjavát.

Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

A Gasztrohegy vendéglátói minden évben szeretettel látnak egy új tagot, de a bővülés nem kötelező jellegű. Idén tizedikként csatlakozott a badacsonyörsi Vánkos, mely panziónként kezdte, mára azonban melegkonyhás bisztróval bővültek.

A gasztrotúrát három különböző formában lehet átélni:

A la carte változatban a helyeket szabadon bejárva a vendégek teljesen önállóan teremthetik meg magaduknak személyre szabott útvonalukat. Mivel a helyek többnyire kóstoló adagokkal készülnek, arra invitálnak a szervezők, hogy a hétvége alatt járjunk végig minél több helyszínt, de természetesen csak úgy, egy helyre is benézhetünk.

Az igazi “fesztivál hangulatért a Gasztrohegy központi helyszínén lehet kóstolópoharat és karszalagot venni, 1500 forintért, mellé térképet is kapunk. A karszalag feljogosít a szombaton és vasárnap egész nap félóránként járó elektromos busz használatára is.

A barangolásban, kóstolásban segít az 5 kóstolót tartalmazó, kedvezményes Gasztrohegy bérlet. Természetesen a bérletesek is kapnak karszalagot és poharat is, és ingyenesen használhatják a buszt, mely a 10 hely között közlekedik félóránként egyik és másik irányba.

Ha valaki szeretne bennfentesen kóstolni, nagyobb csapattal közösen túrázni és megismerni a hegy vendéglátóit helyi idegenvezetővel, akkor neki szól a csoportos Gasztrokaland. A vezetett túrán a vendégek betekinthetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak a házigazdákkal, beszélgethetnek, mélyebben megismerhetik a helyek történetét.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu