0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Stratégiai partnerség

Az elmúlt két évben robbant be a piacra a ferdefogazású, hatékonyabb zúzásra alkalmas, szecskázógépekbe beépíthető, zúzó-szemroppantó hengereivel, az amerikai Scherer cég.

Különböző etetési kísérletek is igazolták, hogy hengerpárjai jobban feltárják a szecskázott silókukorica rostjait és a kukoricaszemeket, ezáltal tartósításkor jobb az erjedési folyamat, illetve az etetés során kedvezőbben alakul a szarvasmarhák tejtermelése.

Az utóbbi időben több szecskázógép-gyártó (John Deere, CLAAS, Krone) is szerepelteti alternatív kínálataként a mikrobordás dobos, kúpos-tárcsás zúzóhengerek mellett a Scherer MCC Shredlage rendszerét is.

A német Kemper – amely napjainkban a magajáró szecskázók és kombájnok silókukorica és kukoricabetakarító adaptereinek egyik legnagyobb fejlesztője és gyártója a világon – stratégiai partnerségre lépett a Scherer Inc.-el, a Profi Cracker névre keresztelt szemroppantó hengerek gyártására, az európai, a közel-keleti, az ázsiai és a dél-amerikai piacok ellátására. Azért döntöttek a közös munka mellett, mert a nagy teljesítményű magajáró szecskázók szinte kizárólag Európában készülnek, és így rajtuk keresztül értékesíthető legjobban a Profi Cracker zúzó-szemroppantó, amely utólag is beépíthető a korábbi zúzóhengerek helyére.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság