0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Furcsa állati szokások

Milyen „vadállatok” tarthatók háziállatként? Mitől érdekes élőlény a csótány? Milyen módszerekkel taníthatók az állatok? Ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik kilátogatnak a Budakeszi Vadaspark felelős állattartásról szóló bemutatójára.

A Budakeszi Vadasparkban kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy interaktív előadások és látványos bemutatók során testközelből ismerkedhessenek meg a látogatók a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok legkülönösebb, legfurcsább és legérdekesebb szokásaival, képességeivel, és átadják a felelős állattartással kapcsolatos ismereteket.

Október 12-én, szombaton az állattartásról szóló bemutatón a látogatók megtudhatják, honnan kapta a nevét a kacagó gerle, mitől érdekes élőlény a köztudatban kártékony ízeltlábúként számon tartott csótány, valamint megtapasztalhatják, milyen hajlékony egy vadászgörény, és mennyire kifinomult a kecskék egyensúlyérzéke.

Emellett szólnak a háziasításról, és a látogatók bepillantást nyerhetnek az állatidomítás rejtelmeibe is. Az előadásokból kiderül, hogy a kutyákon és a macskákon kívül hányféle érdekes, különleges vadállat tartható házi kedvencként, illetve ezek milyen különleges bánásmódot igényelnek.

A szakértő idomárok ráadásul nem is egy, hanem két attrakció során mutatják be, hogyan lehet az ilyen állatokat különböző dolgokra megtanítani, miként kell őket gondozni. 

 

 

Forrás: Budakeszi Vadaspark