0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Rajtaütés a szüreten

Szervezett bűnözői bandát buktatott le a rendőrség, akik a gyanú szerint több mint 160 illegális szedőmunkást „közvetítettek ki” a francia szőlőbirtokokra, számol be az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol). A rendőrség 167 illegális vendégmunkást azonosított négy Lyon-környéki szőlőgazdaságban az Europol által koordinált bolgár-francia közös razzia keretében.

A több mint 80 bolgár és francia nyomozóból álló csoport a munkaerő-kizsákmányolás és a pénzmosás elleni nemzetközi akció keretében buktatta le az „emberkereskedőket”.

A munkavállalókat Bulgáriában, egy törvényesen működő foglalkoztatási ügynökségen keresztül vették föl, amely napi 60 eurót, továbbá szállást és ellátást ajánlott föl nekik Franciaországban, tájékoztatott az Europol. A valóságban azonban

a dolgozókat illegálisan utaztatták ki Franciaországba, akiket egy táborban helyeztek el, az étkezésük, illetve a kiutaztatás költségét is levonták a bérükből.

A munkások végül mindössze annyi fizetést kaptak, amiből még a hazautazásukat sem tudták kifizetni. A bűnbanda a jogosulatlanul megszerzett pénzt franciaországi ingatlanokba fektette. Négy feltételezett tagját, három bolgár és egy francia állampolgárt szeptember közepén vettek őrizetbe.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/decanter.com