0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A kis fát lenyírjuk, a nagyot kirántjuk a földből – gépbemutató Kecskeméten

A traktor ritkán rossz, de a felhasználó sokat ronthat a teljesítményén. Így foglalható össze az Odisys Bt. 2019-es évadzáró szántóföldi és kertészeti gépbemutatójának lényege. A gyakorlatban 12 gépkapcsolatot, erőgépeket és eszközöket láthattak az érdeklődők.

Nem véletlenül vallja az Odisys csapata, hogy egy ilyen nyílt napon az ember jobban megismerheti a traktorokat és a munkagépeket. A pörgős és jól felépített bemutatón különféle szántóföldi és kertészeti munkára fogták a teljes Solis portfóliót. Az indiai márkáról szólva Hernek Zoltán, a cég ügyvezető tulajdonosa kiemelte, hogy a traktoroknak alacsony a fogyasztásuk és kicsi a szervizigényük, minőségük pedig megüti a nyugati színvonalat miközben az ár-érték arányuk is kedvező.

„A műszaki tartalom összeválogatásával lehet, hogy egyszerre nagyobb lesz a beruházás, de hosszú távon mindenképpen megtérül”

– hangsúlyozta a szakember az egyes traktorokhoz csatlakoztatható munkaeszközök bemutatásakor. Ezek közül a teljesség igénye nélkül Nobili permetezőket és szárzúzókat, Sicma ágdarálót, talajmarót és szárzúzót, Bagodi és Leták gyártmányú eszközöket láttunk munka közben.

A Goldoni traktoroknál külső és belső változásról is beszámoltak: a régi piros Roninokat új vezérléssel ellátott lassan már csak zöld színben kapható modellek váltják fel.

A bemutató három „nehézsúlyú versenyzőt” vonultatott fel: A MORO váltvaforgató ekét úgy tervezték, hogy a gép kezelője a nap végén ugyanolyan tiszta legyen, mint amikor felült a gépre, az ukrán Chervona Zirka gyártotta 4 soros tárcsa külseje alapján nem is gondolnánk, milyen brutális gépsúly jellemzi (1.2 tonna méterenként),

az igazi nagyágyú viszont Big John, a faültető gép, amelynek egy 6-8 méteres fa áttelepítése meg se kottyan.

A vendégek kedvence azonban nem a nagyok, hanem a kicsik közül került ki. Sokan mentek egy-egy kört a Grillo fűnyíró traktorral, aminek a képességeit bemutatandó az Odisys csapata egész nyáron hagyta nőni a gazt, sőt a kisebb-nagyobb de egyébként haszontalan fákat is…

Forrás: magyarmezogazdasag.hu