0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Többet tud a John Deere új szögletes bálázója

Az amerikai gyártó három nagy méretű négyszögletes bálázó modellt mutatott be, amelyek 2020-ban lesznek kaphatók. Az új gépeket nagyobb hatékonyság, biztonság és alacsonyabb üzemeltetési költség jellemzi.

A munkagép rendeltetése a takarmánynövények hatékony betakarítása  és a művelt területen maradt anyagok begyűjtése. A közismerten rövid betakarítási idő miatt a gazdák lehetőségeik szerint olyan megoldásokat keresnek, amelyek megbízhatóak, optimálisak, és ugyanakkor nagyobb bálatömeget eredményeznek, ami felgyorsítja a betakarítást.

Az új John Deere L600-as szériát úgy tervezték, hogy 15%-kal növeljék a termelékenységet, a bála tömegét pedig 5%-kal.

A most bemutatott és a jövő évtől megvásárolható  L624 (70 x 120 cm), L633 (90 x 80 cm) és L634 (90 x 120 cm) új sorozat darabjai  teljes mértékben kompatibilisek az ISOBUS rendszerrel, amely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a rendelkezésre álló kijelzők segítségével állítsa be és vezérelje a berendezést. Sőt, az ISOBUS kijelzőjének segítségével a fülkéből választhatja ki a szükséges késszámot, ez fontos kényelmet jelent az üzemeltető számára, akinek

nem kell elhagynia a fülkét, hogy kiválassza a késcsoportokat, így korlátozás nélkül folytathatja a munkáját.

A termésviszonyok hatékonyabb ellenőrzése érdekében a John Deere tovább javította a gép nedvességérzékelőjét. Az új érzékelő szélesebb mérési tartományt mutat, ami 9–40 %,  míg a korábbi modelleknél ez a szám 11–34% volt.

A tömörítő (sajtoló) kialakításán is változtattak, amelynek kulcselemeit megerősítették és optimalizálták, hogy az ígért akár 15% -os hatékonyságot elérjék. Az újonnan tervezett L624 és L634 modellekben egy 468 kg-os lendkereket használnak, ami 64%al nehezebb, mint az előző gépekben.

A előző forgórész-opciók, azaz a 22 késes RotoFlow HC és a MaxiCut HC az állandó sajtoló berendezésen maradnak. A RotoFlow HD opció forgórészének átmérője 25% -kal nőtt. Ez az L624 és L634 modelleken kapható egység

tovább javítja a termésfelvételt és csökkenti az eltömődés kockázatát.

Az új tömörítőnek 13 %- kal nagyobb az  adagolóhengere, és minden RotoFlow rotor opcionálisan kapható kopásálló Hardox acélfogakkal. Az új John Deere L600 szögletes bálázókat alapfelszereltségként  2,3 m széles pick-up-al, 10 mm széles acélfogakkal árulják majd.

Forrás: okiemrolnika.pl