0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Agritechnica újdonságok a Horsch-tól

Az idei hannoveri Agritechnica a világ legkorszerűbb mezőgazdasági gépgyártásának bemutatkozása, amely az idén november 10-16. között várja látogatóit. Ezen a kiállításon a német Horsch Maschinen GmbH. több újdonságot is felvonultat.

Ezek között szerepel a 6 és 15 méter közötti munkaszélességgel rendelhető Cura ST hatsoros rugósfogú borona, amely gyomirtásra és gyepápolásra is használható. Transformer VF típusmegnevezéssel, 25 és 90 cm közötti sorközök ápolására alkalmas sorközművelő kultivátorcsaládot mutatnak be, amelyet 6 és 12 méter munkaszélességgel készítenek. Ezek a talajművelőgépek ISOBUS-kapcsolattal és optikai kamerával vezéreltek. Ugyancsak újdonság a Finer LT négygerendelyes sekély finom magágy készítésére alkalmas gépük, amelyet 6 és 12 méter közötti munkaszélességgel gyártanak.

A Pronto DC gabonavetőgépeikhez új Powerdisc vetőcsoroszlyákat és csoroszlyakocsikat fejlesztettek ki, amelyek jobb mélységtartással dolgoznak. Cultro TC néven új dupla késes száraprító hengert hoztak forgalomba, amely különösen a repce- és silókukorica tarlón található szármaradványokat aprítja hatékonyan.

Új pneumatikus rendszerrel szerelik fel a jövő évtől kezdődően a Maestro CV és RV elektromos meghajtású szemenként vető gépeiket, amelyet szintén bemutatnak a kiállításon.

A Horsch Leeb 12TD néven új 12 000 literes tartállyal szerelt tandem futóműves szántóföldi permetező is ott lesz Hannoverben. Egy teljesen új fejlesztésű, nagysebességű szemenként vető gépüket is kiállítják majd, amelyről előzetesen semmit nem árultak el. Egy különleges permetezőszerelvényt mutat be a Horsch. Ez egy 8000 literes tehergépkocsi tartályos felépítménnyel szerelt kiszolgáló járműből, az általa vontatott süllyeszthető alacsony padozatú szállítókocsiból áll, amely az új fejlesztésű Horsch Leeb 6PT 6000 literes tartállyal szerelt magajáró permetezőt szállítja. A szerelvény a bérvállalkozók gyors gépmozgatását és a kiszolgálással kombinált nagy teljesítményű permetezést segíti elő. Az új Leeb 6PT magajáró permetező, független kerékfelfüggesztésű, szintkiegyenlítős futóművel, nagy hasmagassággal, összkerékkormányzással és Comfort Drive fokozat nélküli sebességváltóval készül, amely szintén ott lesz az Agritechnicán.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Profi 2019/9