0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tüntettek a gazdák Strasbourgban

Termelői tiltakozásra került sor kedden az Európai Parlament strasbourgi épülete előtt. A termelők az alacsony jövedelmezőség, a mezőgazdaságot hátrányos helyzetbe hozó intézkedések, valamint a szabadkereskedelmi megállapodások, így például az EU és Kanada között kötendő CETA ellen tiltakoztak.
Több száz termelő tüntetett kedden az Európai Parlament épülete előtt Strasbourgban, egy igazságosabb és fenntarthatóbb mezőgazdaságot követelve

– számol be az Euronews. A hírportál szerint mintegy ötszáz gazda, főleg német és francia termelők traktorokkal vonultak fel a helyszínen és edényekkel, serpenyőkkel csaptak zajt, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Az Euronews emlékeztet arra, hogy a tüntetésre akkor került sor, amikor egyébként Franciaországban máshol is több tiltakozást szerveztek.

Az elmúlt napokban a demonstrációkon a termelők az alacsony jövedelmezőség, a mezőgazdaságot hátrányos helyzetbe hozó intézkedések, valamint a szabadkereskedelmi megállapodások, így például az EU és Kanada között kötendő CETA ellen tiltakoztak.

A mostani tüntetést ráadásul megelőzte egy összeurópai, egy hónapig tartó tiltakozássorozatot, amely a Közös Agrárpolitika (KAP) jelenlegi tervezete ellen irányult. Tavaly mintegy 19 tagállam 114 ezer aláírást gyűjtött a KAP eredményeinek szintentartása érdekében, amelyet át is adtak az EU agrárminisztereinek.

 

Forrás: Euronews