Back to top

A család kicsi segédje

Az Olaszországban gyártott McCormick mini traktorjainak új modelljét gyümölcsösökben és szőlőültetvényekben, üvegházakban, faiskolákban végzendő feladatokra tervezték, de a különböző intézmények is nagy hasznát tudják venni a zöldterületek gondozásában.

Fotó: okiemrolnika.pl
A 4630-as sorozat három modellváltozatban kapható, 23 és 47,5 LE teljesítmény között. A mini vontató YANMAR motorral, és tárcsás fékrendszerrel van szerelve.

A traktor szilárd felépítése és nagy teherbírása lehetővé teszi a nehéz szerszámokkal való munkavégzést, és a vezetése teljesen biztonságos.  

A vezető ülést egy alacsony platformon helyezték el, ami kényelmessé és még biztonságosabbá teszi a 4600-as sorozatú traktorok vezetését.  

ISM jelölésű modellben az egyforma méretű kerekek fölött elhelyezkedő első és a hátsó sárvédőt alacsony helyzetbe lehet felszerelni, így könnyebb a munkavégzés, különösen az üvegházakban. A ferde motorháztető biztosítja az optimális láthatóságot a hatékony munkavégzés érdekében.

A fényszórók az első sárvédőkbe vannak beépítve. A traktorból való kilátás a sofőr számára optimális, még hátrafelé tekintve is tökéletesen ellenőrizhető a berendezések működése. Az alvázat és az új motorháztetőt a jobb légáramlás érdekében tervezték.

A VRM modell nagyobb átmérőjű és szélesebb gumiabroncsokkal felszerelt, így nagyobb tapadást és jobb teljesítményt nyújt minden körülmények között.

Ennek a verziónak szintén alacsony súlypontja és nagyon kicsi fordulási sugara van. Kifejezetten közepes méretű gyümölcsösökhöz és szőlőültetvényekhez ajánlják. Ez a modell is felszerelhető szerszámokkal és kiegészítő berendezésekkel. A kicsi traktor nagy segítséget nyújt a családi gazdaságokban kisebb területek műveléséhez, gondozásához minden évszakban.  

Fotó: en.wheelsage.com

Forrás: 
okiemrolnika.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Növényvédelem növényi levekkel

A vegyszermentes kertészkedés során többféle módszerrel oldhatjuk meg, hogy megóvjuk növényeinket a kórokozók, vagy kártevők támadásától. Egyik lehetőségünk az, hogy növényekből készíthető permetleveket alkalmazunk.

Drága a zöldség-gyümölcs, de nem a termelő kap többet

Drága a zöldség és a gyümölcs, de leginkább csak a boltokban: a termelőkhöz a legtöbb termény esetében csak kevéssé szivárog le a mostani áremelkedés. Mindez rövidebb távon az extenzív szereplőknek kedvezhet, de hosszabb távon nincs alternatívája a beruházásoknak és a modern termelési módozatoknak – véli Malatinszki György.

Kiszámíthatatlan piac

A Phalaenopsis értékesítését éppen akkor kezdték, amikor Európába ért a koronavírus-járvány; a válság kezdetén a termelők mintegy 1,5-1,8 millió növényt dobtak el. Az akkori nagyon nyomott árak azóta már újból emelkednek, most viszont a késedelmes fizetések miatt aggódnak a termesztők.

Rózsa helyett orvosi marihuána

Sajtóhírek szerint Spanyolország egyik legmodernebb üvegház-komplexumában rózsa helyett marihuánát fognak termeszteni. Az Aleia Roses spanyol nemesítő céget egy olyan cég vásárolná meg, amely az amerikai orvosi marihuána piacon szerzett magának nevet.

Hajnövesztő spenót

A spenót az egyik legnépszerűbb levélzöldség. Nemcsak finom, de az egészségre gyakorolt hatása is kiemelkedő. Vitaminokban és an­tioxidánsokban gazdag, például A-, B1-, K-, C-, E-vitamint, továbbá omega-3-zsírsavakat és ásványi anyagokat, például cinket, vasat és mangánt is tartalmaz.

Az EU-ban a tavalyinál kisebb lesz az idei búzatermelés

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt tavalyhoz képest idén várhatóan mintegy 10 százalékkal kevesebb kenyérliszthez szükséges lágy búzát takarítanak be az Európai Unióban és Nagy-Britanniában.

Szamócatermesztés: a letűnt aranykor

A Beregszásztól alig kőhajításnyira keletre elterülő Bene község lakói már több mint fél évszázaddal ezelőtt megtapasztalták, hogy a szamóca a náluk megtermelhető legjövedelmezőbb portéka. A vidék kedvező éghajlati adottságainak köszönhetően itt, a Csillagos-hegy tövében átlagosan két és fél-, három héttel korábban beérik a szamóca, mint a hágón túli versenytársaknál.

Gyógynövények ingyen, a város közepén

Elfeledkezett vásárlás közben a friss fűszernövényekről, de az üzletek már zárva vannak? Van, ahol emiatt már nem kell aggódni, mert bármikor ingyen hozzá lehet jutni.

A növénytermesztés két alaptörvénye

A Liebig-féle minimum elv és a pentozán hatás a kertészeti iskolák tananyagában az első szabályok között szerepelnek. Érdemes ezeket megismerni és alkalmazni, mivel a termés mennyisége, minősége és ezáltal sok pénz múlhat rajtuk. Egy kis kertben pont olyan hasznos az ismeretük, mint óriási területeken gazdálkodva.

Elverte a málnát a jégeső

Szerbiában az elmúlt másfél hónap heves esőzései, a szél és a jégeső miatt a málnatermés 30 százaléka tönkrement, ám nem ez az egyetlen gond.