Back to top

New Holland betakarítógép tippek

Tippek a New Holland betakarítógépek választásához az Agrotec Magyarország Kft.-től.

1. Kombájn vásárlás előtt fordítsunk kellő időt és energiát arra, hogy megvizsgáljuk az elérhető gépek műszaki tartalmát és azt is, hogy milyen felszereltségek tartoznak már alapból is a kombájnhoz.

A műszaki megoldásokban is nagyon sok különbséget találhatunk a gyártók között, gondolkozzunk távlatokban és válasszuk azt a megoldást, ami a lehető legkevesebb meghibásodással járhat. Például nem mindegy a hajtáslánc bonyolultsága és a meghajtó szíjak darabszáma. A New Holland állandó ékszíjfeszítő rendszere a legkíméletesebb nyomatékátvitellel biztosítja a cséplés és a ferdefelhordó bekapcsolását, mely az ékszíjak élettartamát maximálisra növeli.

2. Figyeljünk oda a talajkárosító hatás csökkentésére.

Erre több lehetőségünk is van, a legjobb megoldás a gumihevederes járószerkezet alkalmazása. Ebben az esetben válasszunk hidraulikus csillapítású változatot, valamint erősen ajánlott ezt gyárilag a géppel rendelni. Amennyiben ezt nem tudjuk megengedni magunknak, lehetőleg törekedjünk az alacsony nyomáson működő és nagy felfekvő felületű gumiabroncsok használatára.

3. Válasszunk a kombájnunk teljesítményéhez megfelelő szélességű betakarító adaptert.

Ez kiemelten fontos pont az iker rotoros CR kombájnok esetében, ugyanis a hosszanti irányban elhelyezett rotorkosárban a cséplés mechanikája a centrifugális erőn és a termény a terményen történő dörzshatáson alapszik: kulcsfontosságú a rotorkosár megfelelő telítettsége. Nem megfelelő adapter választása esetén túl gyors haladási sebességet kell választanunk, vagy nem lesz megfelelő a New Holland kombájnokra amúgy is jellegzetes legalacsonyabb fogyasztás és tökéletesen tiszta magminta.

4. Legyünk nyitottak a gyárilag elérhető precíziós rendszerek alkalmazására és használjuk ki az általuk biztosított előnyöket.

A robotkormányzás alkalmazásával maximális a pontosság, teljesen kihasznált a vágóasztal szélessége és a gépkezelőnek nem kell állandóan a manőverezésre koncentrálni. Lehetősége van több figyelmet fordítani a külső befolyásoló tényezőkre és tökéletesíteni a munkavégzést.

5. A betakarítógép vásárlás nagy volumenű beruházás és a gép munkája talán a legfontosabb művelet a növénytermesztésben.

Gondolkodjunk időben, hiszen az elérhető opciók listája nagyon hosszú. Kalkuláljunk azzal, hogy amennyiben egyedi felszereltséget szeretnénk a gyártási idő hosszabb lehet. Biztosítsuk be magunkat már időben arról, hogy a legjobb technológiával már az udvarunkon, biztonságban már néhány hónappal-héttel a betakarítás előtt - várjuk a megfelelő pillanatot az induláshoz. (x)

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A fenntarthatóság mellett kötelezte el magát a New Holland

Az idén 126 éves mezőgazdasági gépgyártó cég idén erősíteni kívánja piaci pozícióit, miközben továbbra is kiemelt figyelmet szán a megújuló energiaforrásokat fókuszba állító fejlesztéseinek és partnerségi együttműködéseinek - hangzott el a márka első európai online sajtótájékoztatóján.

125 éves a New Holland

A New Holland márkát 125 évvel ezelőtt 1895-ben, az USA keleti partján Pennsylvaniában alapította Abe Zimmermann.

Megugrottak a traktoreladások Békés megyében

Megszűnni látszik a koronavírus-járvány kitörését követő bizonytalanság a mezőgazdasági gépek piacán: a tavasszal elmaradt beruházások pótlásának jeleként szeptemberben országosan negyven százalékkal több új traktort helyeztek forgalomba, mint tavaly ilyenkor. Békésben még ennél is nagyobb a változás: közel hatvanöt százalékos volt a növekedés.

Új rakodócsalád a New Hollandtól

A New Holland ebben az évben új, 6 modellből álló és 14 modellvariációban készülő, teleszkópgémes rakodócsaláddal jelent meg a piacon, amelyek 6,7 és 9 méteres emelési magassággal, 3,2 és 4 tonna maximális emelőképességgel rendelkeznek.

A növényt kérdezik

A Bábolnai Gazdanapok központi témája a precíziós gazdálkodás, annak gyakorlati megvalósításáról kérdeztük Virág Istvánt, az Agrotec Magyarország termékmenedzserét. Kínálatukban a legegyszerűbb automata vezetéstől a teljesen komplex, valós idejű szabályozásig találhatók berendezések. A kiállításon élénken érdeklődtek a gazdák a precíziós megoldások iránt, egyelőre még csak a belépő szinten.

A traktorvezetés öröme

Az idei Bábolnai Gazdanapok egyik különlegessége, hogy az Agrotec Kft. traktor-tesztvezetési lehetőséget biztosított a látogatók számára, továbbá egy úgynevezett „dühöngővel” várta a rakodógép-kezelőket, akik itt kipróbálhatták az újdonságokat.

Újra dübörögnek a gépek Bábolnán

A szeptember 5-én rajtoló 32. Bábolnai Gazdanapokon a mezőgazdasági gépeket forgalmazó cégek már felsorakoztatták széles kínálatukat. Az Agrotec Magyarország Kft. a megszokott szántóföldi bemutatóval igyekezte felkelteni a figyelmet New Holland gyártmányú forgalmazott gépeivel, ami nagy érdeklődést keltett a látogatók körében.

Új rakodócsalád a New Holland-tól

A New Holland ebben az évben új 6 modellből álló és 14 modellvariációban készülő, teleszkópgémes rakodócsaláddal jelent meg a piacon, amelyek 6,7 és 9 méteres emelési magassággal, 3,2 és 4,0 tonna maximális emelőképességgel rendelkeznek.

Az eddigi legnagyobb szabású SMARTFARM-ra készülnek

Szűk egy hónap múlva kezdetét veszi a SMARTFARM - Magyarország legnagyobb precíziós szántóföldi bemutatója, a Bábolnai Gazdanapok programjainak "zászlóshajója". A rendezvényen, amely az eddigieknél hosszabb, így tartalmasabb is lesz, a szakma legjelesebb képviselői vesznek részt ezúttal is - lássuk, mivel készülnek idén!

A gépkereskedők utcájában az Agrotec telephelye

Az Axiál, a Dorker után az Agrotec is elfoglalta helyét Baján, a Szegedi úton. Illés Zoltán, elmondás szerint régóta tervezték már, hogy helyet foglalnak a hazai gépkereskedő óriások között.