0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Roadshow-val szólítják meg az egyetemistákat

„Építs egy CLAAS karriert!” – hirdették a molinók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) udvarán, ahol rendhagyó programot tartottak: itt szervezte meg ugyanis a CLAAS Hungária Kft. roadshowjának első állomását; a programnak a jövőben más intézmények is otthont adnak majd.

A kezdeményezés hátteréről érdemes tudni, a cég ez év tavaszán „Majális utáni Afterparty, avagy nincs búzasör CLAAS nélkül!” címmel szervezett a BME-s hallgatók számára egy kötetlen beszélgetést, amely olyannyira jól sikerült, hogy nem volt kérdéses a folytatás. Szoták-Nóvé Mária, a cég HR-vezetője a roadshow első állomásán lapunknak elmondta, napjainkban egészen másképp kell megszólítani a fiatalokat, mint akár öt vagy hat évvel ezelőtt. Szavai szerint a klasszikus állásbörzék ideje lejárt, s ma már sokkal inkább a sokrétű, interaktív módon történő megközelítés vezet sikerre. E szemléletet követve szervezték meg a tervek szerint hagyományteremtő roadshowjuk első állomását is. „A hallgatók amellett, hogy beszélgethettek a fiatal mérnökeinkkel és gyakornokainkkal, izgalmas versenyeken és feladatokban is kipróbálhatták magukat” – magyarázta a HR-vezető.

A szlalompályán távirányítós traktorral kellett időre átjutni az akadályokon, a LEGO-építőverseny résztvevőinek a lehető legélethűbb kombájnt kellett összerakniuk, nem mellesleg pedig jutalmat – gyakornoki lehetőséget – kaptak azok is, akik a legprofibb önéletrajzzal készültek ez alkalomból.

A CLAAS Hungária Kft. kitelepülésén a többi közt egy, a tavalyi UniTech Mérnökversenyükre készült, BME-s hallgatók által épített kombájn is kipróbálható volt, amellyel egyúttal az idén kezdődő megmérettetés jelentkezési határidejének (október 30.) közelségére is emlékeztettek a szervezők.

Az egyetem udvarának programja a délutáni órákban ért véget, hogy aztán egy új helyszínen zárhassák az emlékezetes napot a résztvevők: egy közeli klubban, eredményhirdetéssel, hasznos és szórakoztató előadásokkal – többek között a Totalcar-os Winker Róbertével – ért véget a rendezvény.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu