Back to top

Jelentkezés a ProWein Bor és Szeszesital Szakkiállításra

A ProWein Düsseldorf a világ legjelentősebb borkiállítása, melyen 2019-ben 64 ország 6900 kiállítója vett részt. Az esemény több, mint 61 ezer szakmai látogatót vonzott. A 2020-ban megrendezésre kerülő 26. ProWein Düsseldorf borkiállításon Magyarország ismételten részt vesz kiállítóként, követve ezzel az elmúlt 17 év hagyományait.

Fotó: mtü

Hazánk a tavalyi évhez hasonlóan egy impozáns 322 négyzetméteres standon képviselteti magát (a 15. számú pavilon H03 standhelyén), amely a WINES OF HUNGARY PERSONALLY közösségi márka arculati elemeit hordozza. A standon a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) lehetőséget biztosít a magyar borászatok bemutatkozására, információszolgáltatásra és tárgyalások lebonyolítására.

A magyar standot minden évben nagy érdeklődés övezi, hisz számos különleges programot kínál az érdeklődőknek. 2019-ben a közönséget 11 teltházzal zajló mesterkurzus vezette végig a magyar borok sokszínű világán,

melyeket a borszakma nemzetközileg is elismert képviselői tartottak, közöttük 5 Master of Wine címmel rendelkező előadó. Az esemény ideje alatt 2020-ban is szerveznek kiemelt mesterkurzusokat, workshopokat, melyek keretében bemutatják a szakértők és kereskedők számára Magyarország borainak korszerű, autentikus arcát.

Fotó: mtü

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. megbízásából a Turisztikai és Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt. 2020-ra 3 féle megjelenést biztosít a Wines of Hungary közösségi standon való részvételre. Külön kedvezményre való jogosultság: A 2020-as vásáron 10% kedvezményt biztosítanak azon visszatérő társkiállító partnereik számára, akik 2019-ben és/vagy 2018-ban a kiállítók között voltak.

További 5% kedvezményt biztosítanak azon borászatok számára, akik a jelentkezési határidőig regisztrálnak a bor.hu weboldalra és véglegesítik regisztrációjukat.

Jelentkezés határideje: 2019. november 8., 18:00

Forrás: 
MTÜ

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Illatos fehérek Villányból

Az elmúlt időszakban a korábbinál is többször említették Günzer Tamás villányi borász nevét. Ennek az az oka, hogy az idén neki ítélte a több szakmai szervezetből álló grémium Az Év Pincészete Magyarországon díjat. Pedig ő a saját szavaival élve „gyárilag” nem is borász.

Hölgyek a borért országszerte

Ötödik alkalommal rendezte meg a Lorántffy Zsuzsanna Borrend a „Hölgyek a borért országszerte” konferenciát. Az Első Magyar Borbarát Hölgyek Egyesületét 1996-ban alapította negyven lelkes, a szőlőtermesztés és borkészítés munkája iránt érdeklődő valamint a borászati szakmát választott és abban elkötelezett hölgy.

Az idei szüret csak a portugáloknak sikerült igazán jól

Portugália az egyetlen uniós ország, mely növelni tudta bortermelését az idén. Míg a világ bortermelése 11 százalékkal csökkent, addig a portugálok 10 százalékkal több bort állítottak elő idén, mint tavaly.

Hungaria Rosé pezsgő a tíz legjobb között a világon

Dijonban rendezik a pezsgők és habzóborok világversenyét, az Effervescents du Monde-ot, ahol az idén 22 ország 564 buborékos tétele csapott össze. Hatalmas siker, hogy a Törley Pezsgőpincészet egyik legfiatalabb terméke, a Hungaria Rosé Extra Dry nemcsak aranyérmet szerzett, hanem bejutott a tíz legjobb tétel közé.

A boldog borász és az ő boldog szőlői

Sajtótájékoztató keretében 2019. december 5-én 12 órakor, hirdették ki a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon” cím nem egy bor kiváló minőségének elismerése, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

Diótörő és champagne – festive brunch a Duna-parton

Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.

Magyar kiállítók, nemzetközi sikerek - Agritechnica 2019

November 16-án ért véget az idei Agritechnica Hannoverben. A 2820 kiállító és a 450 ezer látogató (ebből több mint 130 ezer külföldi) egyértelműen bizonyítja, hogy a mezőgazdasági technológiát bemutató nemzetközi kiállítások közül ez a rangos szakmai esemény a legnagyobb a világon.

Közép-európai borszalon Pécsett

Második alkalommal rendezi meg december 7-én a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin az Adventi Borszalont Pécsett, a Littke Palace Látogatóközpontban. Az évzáró boros-társasági eseményen hat országból mintegy 80 kiállító vesz részt, csaknem 200 bort lehet megkóstolni, mellette a baranyai gasztronómiai termelők finomságait is.

Megvannak a legjobb újborok

Az idén 525 minta versengett Magyarország legjobb újbora címért, amit holtverseny következtében 16 bor viselhet. A 16. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon hozták nyilvánosságra az eredményt, ahol mindjárt meg is kóstolhattuk a nyertes tételeket is. A nevezett borok 60 százaléka fehér, 31 százaléka rozé volt, a többi vörösbor, mondta el a zsűri elnöke, Kállay Miklós.

Több tízmilliárd forintból fejleszthetnek a borászok

A Vidékfejlesztési Program keretében eddig 35 milliárd forint beruházási támogatást ítéltek meg a borászatok számára - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a XVIII. András-napi bormester-találkozón, pénteken, Somlójenőn.