0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Gemenc játszópark és sportpálya Baja szívében

Birtokba vehetik a gyermekek és a fiatalok a bajai Gemenc Játszópark és Sportpályát. A speciális játékok segítségével a fogyatékossággal élő gyermekek is különleges élményben részesülhetnek a Petőfi-szigeten felújított kulturális és közösségi térben.

 

A Gemenc Játszópark és Sportpályát Baja egyik népszerű zöldterületén, a Petőfi-szigeten alakította ki a Gemenc Zrt. a már meglévő játszótér elemeinek felhasználásával, valamint interaktív és a fogyatékossággal élő gyermekek számára is használható játékelemekkel.

A kerekesszéket használók számára felállítottak egy speciális hintát.

A másik két mozgáskorlátozott játékelemet, a körforgót és a játékvárat bárki birtokba veheti, de szem előtt kell tartani az elsődleges célközönség szükségleteit.

Az interaktív játékokon keresztül egy meseélménnyel is gazdagodhatnak a gyermekek. A parkban a Rezét gőzös és a gemenci kisvasút című népszerű mesekönyv szereplői is megelevenednek. Az erdei vasutat mintázó kocsikban található játékok QR-kódjai segítségével a szülők, nagyszülők, kísérők a Gemenc Zrt. weboldaláról mesét olvashatnak a gyermekeknek. A történet az erdei vasút és az ártéri erdő állatainak különleges kalandjairól szól szarvasbőgés idején.

Gemenc szimbólumainak, értékeinek, jellegzetességeinek, illetve a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sajátos motívumainak felhasználásával emeli be a projekt Baja szívébe a város környékének egyik legkiemelkedőbb és legtöbbet látogatott természeti látványosságát.

A fejlesztés fő célja az volt, hogy a parkba látogató gyermekek, fiatalok, családok aktívan tölthessék el szabad idejüket. Nem mellesleg a természet megismerésére, szeretetére interaktívan, játszva tanít az új játszótér.

Az új kulturális és közösségi teret az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap 24,35 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében fejlesztették.

A kivitelezés részeként a fejlesztéssel érintett terület délkeleti részén található, lelkes fiatalok által épített, leromlott állagú kerékpárpálya is kibővül, megújul, hogy a sportolásra vágyó fiatalok is lehetőséget kapjanak a testmozgásra.

 

Forrás: Beszédírók Kft.