0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megkezdődött az egyeztetés a Balaton partvonalának új szabályozásáról

A Balaton partvonalát meghatározó eddigi jogszabályt új váltja fel, amelynek terveit a napokban kapta meg, és november 8-ig véleményezheti a 44 Balaton-parti település, valamint a Balatoni Szövetség (BSz) - közölte Balassa Balázs, a balatoni önkormányzatokat tömörítő BSz elnöke az MTI-vel kedden.

Elmondása szerint a leveleket a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkársága postázta.

A BSz szerdán kezdi felmérni, hogy a tóparti önkormányzatoknak van-e a térséget érintő észrevételük az új partvonal-tervekkel kapcsolatban.

A csak települést érintő észrevételeket maguknak kell jelezniük a tervkészítők felé – tette hozzá.

Megjegyezte, kissé rövidnek tartják a hátralévő hét munkanapot egy ilyen kérdés egyeztetésére, attól tart, így nem lehet teljes körű az önkormányzatok észrevételeinek begyűjtése.

Az epites.hu honlap minapi híradása szerint a Balaton vízparti területeinek új közcélú területfelhasználási tervét a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkársága készítette elő a Lechner Tudásközpont közreműködésével. A tervek a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény felhatalmazása alapján készültek el.

A Balaton-parti települések vízpartját eddig meghatározó jogszabályt majdan felváltó új vízparti szabályozás tervei 93 szelvényen mutatják be a jövőbeni vízparti területfelhasználást, amelyek bárki számára elérhetők.

A szakmai anyaggal kapcsolatban a véleményeket, észrevételeket legkésőbb november 8-ig lehet elküldeni a teruletrendezes@me.gov.hu email címre, valamint postai úton a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkárságára.

Forrás: MTI