0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Párásítóberendezést az áruházakba!

Megoldást kínál a spanyol Aqualife cég arra a kereskedelmi gondra, hogy miként lehet hosszan frissen tartani a zöldséget-gyümölcsöt az áruházak polcain. A madridi Fruit Attraction kiállításon mutatta be az új párásítórendszerét. A hűvösebb, párásabb mikroklíma következtében tovább maradnak vonzók a friss áruk a polcon, nem fonnyadnak, nem veszítik el a fényüket.

Az Aqualife vízszintes és függőleges elrendezésű párásítókat is kifejlesztett, amelyek jól illeszthetők az adott üzlet berendezéséhez. A vízszintes rendszerben rozsdamenetesacél-csőben helyezkednek el a fúvókák, és a belőlük kiáramló vízpára az alsóbb polcokra helyezett árunak is kedvező mikroklímát teremt.

A zöldségek és gyümölcsök víztartalma különösen nagy, amit száraz levegőben gyorsan elveszítenek, ezért van nagy jelentősége a környezetük párásításának és hűvösen tartásának.

A spanyol La Rioja Egyetem kutatásai azt mutatják, hogy párásítással a zöldségek jobban megtartják élénk színüket. Különösen a salátafélék halványulnak száraz levegőben még akkor is, ha hűtve kínálják azokat. További előny, hogy az áru nem veszít a súlyából, nem melegszik túl és nem alakulnak ki kellemetlen szagok.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/freshpalaza.it