Az Aqualife vízszintes és függőleges elrendezésű párásítókat is kifejlesztett, amelyek jól illeszthetők az adott üzlet berendezéséhez. A vízszintes rendszerben rozsdamenetesacél-csőben helyezkednek el a fúvókák, és a belőlük kiáramló vízpára az alsóbb polcokra helyezett árunak is kedvező mikroklímát teremt.
A zöldségek és gyümölcsök víztartalma különösen nagy, amit száraz levegőben gyorsan elveszítenek, ezért van nagy jelentősége a környezetük párásításának és hűvösen tartásának.
A spanyol La Rioja Egyetem kutatásai azt mutatják, hogy párásítással a zöldségek jobban megtartják élénk színüket. Különösen a salátafélék halványulnak száraz levegőben még akkor is, ha hűtve kínálják azokat. További előny, hogy az áru nem veszít a súlyából, nem melegszik túl és nem alakulnak ki kellemetlen szagok.