0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Ehető védőpajzsot tesztelnek

Egyelőre trópusi gyümölcsökön tesztel a németországi Rewe csoport egy speciális bevonatot, ami megvédené a termékeket az áruházi lét alatt elkerülhetetlen sérülésektől, egyben a frissességüket is segítene tovább megőrizni. A cukorból, cellulózból és növényi olajokból összeállított bevonat porlasztással vagy bemerítéssel kerülhet a gyümölcsök felszínére.

A Fruchthandel Magazin online kiadásában olvasható rövid beszámoló szerint a Rewe csoport az első élelmiszer-kiskereskedelmi lánc Németországban, amelyik ezzel a speciális bevonattal kísérletezik. Azt szeretnék kideríteni, hogy mérsékelhetők-e, és ha igen, milyen mértékben az áruházi veszteségek. Elsőként lime típusú citromokkal, avokádóval, mangóval és pomelóval próbálják ki a brit AgriCoat NatureSeal termékét, amely azon az elven működik, hogy

több szén-dioxidot enged át, mint amennyi oxigént, ezáltal a gyümölcs közvetlen közelében egyfajta módosított légtér, az ULO tárolókhoz hasonló környezet jön létre.

A bevonat természetesen ehető és megfelel minden ide vonatkozó előírásnak. A gyártó állítása szerint a termék használatával dupla ideig őrzik meg a szedéskori frissességüket a gyümölcsök.

Az USA-ban és Nagy-Britanniában már sikeres kísérletek sora bizonyította, hogy érdemes foglalkozni a termékkel. A németországi tesztek első alanyai egyelőre még csak a Rewe lánc raktáraiban vannak, de

ha az eredmény meggyőző, akkor egyes, kiválasztott Rewe és Penny üzletekben folytatódhat a vizsgálat,

adott esetben több gyümölcsfaj bevonásával is – idézi Rewe közleményét a fruchthandel.de portál.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu