Back to top

A tükörtojás titkos összetevője

Létezik egy különleges módszer, amely még finomabbá teszi a tükörtojást, ami sokunk kedvenc reggeli fogása. A szokásos elkészítéstől való eltérés mindössze annyi, hogy sütéskor a megszokott vaj, zsír vagy olaj helyett használjunk tejszínt.

Sütéshez általában olajat, zsírt, szalonnát és vajat használnak, de létezik egy olyan alapanyag, amelytől nemcsak az étel nem tapad a serpenyő aljába, de gazdagabb ízt és krémes állagot biztosít neki. Ez a tejszín.

Hogyan működik? Tejszínes sütéskor a hő hatására a zsír vaj formájában csapódik ki a folyadékból, így a vaj a legtisztább formájában jelenik meg az ételben.

A sütés többi részét az író fogja elvégezni, úgy hogy melegítéskor   párologni kezd, így a tojások sütés közben párolódnak is.

Ennek eredményeként a tojások nem száradnak ki, a fehérjéjük szaftos, krémes marad.

Ehhez a módszerhez legjobb, ha 30%,-os, vagy annál magasabb zsírtartalmú tejszínt használunk, de működik a 20%-os főzőtejszínnel is.

A hatás viszont annál jobb, minél magasabb a zsírtartalom.

Öntsünk annyi tejszínt a serpenyőbe, hogy ellepje az alját, melegítsük fel és üssük bele a tojásokat. A tejszín mennyisége természetesen attól függ, hogy hány tojást készítünk, és mekkora a serpenyő. Célszerű megfigyelni, mi történik melegítéskor, ha a tejszín túl gyorsan elpárolog, érdemes többet használni.

A tejszínes sütés alkalmas hal, zöldség vagy hús sütésére is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hubbell, a kiváló húsgalambfajta

A hubbell fajtát az 1910-es években az Amerikai Egyesült Államok Kalifornia államában tenyésztették ki a gazdasági típusú (haszontípusú) king fajtából, a texán és mondén fajták felhasználásával. A hubbell fajta elnevezését a kitenyésztőjéről kapta. A hubbell 1983-ban érkezett Európába, és nagyon gyorsan elterjedt az iparszerű húsgalambtenyésztő gazdaságokban.

Alapvető táplálékunk, mégsem ismerjük

Milyen burgonyafajták vannak? Mire használjuk őket? Hogyan válogassunk belőlük? Változnak a fogyasztói, felhasználói igények, és kismértékben már elindult az ezekre fókuszáló termelésre való átállás a hazai burgonyaszektorban.

Régi ízek a Gyümölcsműhelyből

A környék változatos adottságait és terményekben való gazdagságát kihasználva álmodta meg a Gyümölcsműhelyt Farkasné Kapai Mónika. Döbröcén, egy nagyon pici faluban, réges-régi házban nyitotta meg a modern eszközökkel felszerelt, de hagyományokban és stílusban a régmúlthoz igazodó „feldolgozót”.

Az olaj, ami javítja a memóriát és segít a demencia leküzdésében

Érdemes hozzáadni az étrendünkhöz ezt az olajat. Egy új kutatás megerősítette, hogy javítja a memóriát és segít a demencia leküzdésében.

Egy életelixír, ami nyersen ehetetlen

Az olajbogyó nálunk is egyre elterjedtebb a konyhákban, minden évszakban használható, hiszen pácolva, üvegben árulják. De miért nem fogyasztjuk nyersen, ahogyan a legtöbb gyümölcsöt?

Startup megoldások újítják meg a hazai mezőgazdaságot

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által életre hívott NAK TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az ágazatot.

Diótörő és champagne – festive brunch a Duna-parton

Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.

"Ízeltes" kenyér: nem guszta, de egészséges, és az alapanyag hegedül is

Az Egyesült Királyságban a tücskök a természetből a konyhába is beköltöztek: a Roberts Bakery az országban elsőként vágott bele a rovaralapú kenyérkészítésbe. A termék előállításához több száz tücsköt használnak fel.

Nincs annyi bárány az országban, amennyire igény lenne

Bár minden korábbinál nagyobb kereslet lenne a karácsonyi exporthoz magyar bárányokra, sok hazai állattartó mégsem tudja kihasználni a lehetőséget. A részletekről Kukovics Sándor, a Juh és Kecske Terméktanács ügyvezető igazgatója számolt be.

Csirkebumm a lengyeleknél

Rekordokat dönt a csirkeágazat Lengyelországban: októberben 122 millió naposcsibe került a tenyésztőkhöz. A szárnyalást csupán a feldolgozóüzemek kisebb kapacitása állíthatja meg.