2018-ban 10 franciából 9 alkalmanként, közel háromnegyedük pedig rendszeresen fogyasztott bioélelmiszert. Ezt a villámgyors növekedést észlelve az idei, Párizs szomszédságában rendezett Natexpón több mint 600 kiállító jelent meg. Ez a rendezvény a biotermékek legnagyobb kiállítása és vására, mely nemcsak az újabb termékek bemutatására ad alkalmat, hanem a kapcsolatok építésére, újabb alapanyagforrások földerítésére is.
Franciaországban már ma is 5 százalék körüli a bioélelmiszerek aránya, és a fenntartható jövő érdekében ez várhatóan növekedni fog.
A kiskereskedelmi láncokban is érezhető a változás, mind több példa mutatja a fenntarthatóság melletti elköteleződésüket, miközben vitát gerjeszt a biozöldségek és biogyümölcsök műanyagokba csomagolása, avagy a biogazdálkodás a fűtött növényházakban.

A vendéglátásban is mindinkább igénylik a biofogásokat. A franciák 78 százaléka szeretné, ha kínálnának bioételeket is az éttermekben, 76 és 74 százalékuk szerint pedig a kórházakban és az idősotthonokban is szükség lenne rájuk.
Egy másik felmérésből az derült ki, hogy a biotermékeket fogyasztó franciáknak több mint a fele 1980 és 2000 közt született. Gyakran az első gyermekük születésekor fordultak a biotermékek felé, azaz átlagosan 28 éves korukban. Közöttük többségben vannak a nők és a közepes városokban lakók, derül ki a reussirfl.com és a ouest-france.fr oldalak összeállításaiból.