0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elkelt a Cargill maláta-részlege

Az Axereal megveszi a Cargill maláta-leányvállalatát, és a Boortmalthoz csatolja azt – közölte a cég. A Boortmalt, az Axereal leányvállalata ezzel globális szinten piacvezető malátatermelő szereplő lesz.

Az Axereal, Franciaország legnagyobb gabonapiaci szereplője a napokban bejelentette, hogy megvásárolja a Cargill malátagyártási érdekeltségeit. A cég szerint az akvizícióval globális szinten erősödni fog az Axereal, amelynek malátagyártó leánya, a Boortmalt a világ vezető malátapiaci szereplője lesz.

Jean-François Loiseau, az Axereal csoport elnöke hozzátette: az akvizíció találkozik a cégcsoport stratégiai elképzeléseivel, hiszen szeretnék növelni a francia árpatermelők hozzáadott értékét a termékpályán. Paul-Yves L’Anthoën, az Axereal ügyvezető igazgatója szintén megerősítette, hogy a bevásárlás nagy lépést jelent az Axereal stratégiai terveinek megvalósításában.

Az akvizíció során a Boortmalt átveszi a Cargill valamennyi malátával kapcsolatos vagyonelemét: 16 malátázóüzemet kilenc országban, amely összesen mintegy 600 dolgozót és évi 1,7 millió tonna malátát jelent.
Forrás: PRnewswire