0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Átadás-átvétel Mezőhegyesen

Márton napján aláírták az átadás-átvételről szóló iratokat a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben, ezzel a november 11-jétől kinevezett vezérigazgató, Kovács Norbert átvette a cég vezetését.

A váltásra azért volt szükség, mert az eddigi vezérigazgatót, Pap István Tibort Mezőhegyes polgármesterévé választották. A korábbi vezető azonban nem hagyja el teljesen a ménesbirtokot, szakértőként segíti Kovács Norbert munkáját.

Az új vezérigazgató közgazdász, nemzetközi agrárközgazdasági szakértő, aki ezt megelőzően a gabonafélék termesztésével foglalkozó, szolnoki Agro-Várkony Kft. ügyvezetője volt.

A 2016 végén ismét állami tulajdonba került mezőgazdasági nagyüzem több mint 9500 hektáron gazdálkodik.

Növénytermesztéssel, ezen belül is öntözött földterületein hibridkukorica-vetőmag termeléssel, szarvasmarha-tenyésztéssel, lótenyésztéssel, különféle, egyebek mellett turisztikai szolgáltatásokkal foglalkozik és tangazdasági feladatokat is ellát.

Az 1784-es alapítású ménesbirtok ez évi fejlesztései közül kiemelkedik a szarvasmarha-telep korszerűsítése, ahol hazánk legmodernebb tejelő tehenészetében mintegy 1100 tejelőmarhát tartanak majd. Ugyancsak 2019-ben zárult le a vetőmagüzemnek a francia Limagraintől való visszavásárlása. Mindezekkel elkezdődött a tervezett innovatív mezőgazdasági központ létrehozása Mezőhegyesen.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu