0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nemzeti kisállat-kiállítást tartanak Hungexpo-n!

A Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége (MGKSZ) szervezésében Nemzeti Galamb-, Baromfi-, Nyúl- és Díszmadár Kiállítást rendeznek a Hungexpo D pavilonjában. A november 29-től december 1-jéig tartó kiállításon ünnepélyes nyitóbeszédet mond Nagy István agrárminiszter.

A kiállítás színvonalát garantálja a galambtenyésztés mélyre visszanyúló múltja, mely 1882-ben a Columba Kör megalakulásával vette kezdetét. Az MGKSZ 3000 fős tagjának többsége galambtenyésztő, de baromfi-, nyúl- és díszmadártenyésztő is szép számmal van a köreiben.

Az eddigi évekhez képest az idei kiállításra kiemelkedően nagy számban neveztek magyar tenyésztésű baromfifajtákat. A teljesség igénye nélkül megemlíteném a nyuszkanyakú palóc tyúkot, zsippó szépét vagy éppen a fodros ludat.

Emellett különleges fajtákat is láthatnak az érdeklődők, úgymint a bolgár bóbitás tyúkot, a dán parlagi tyúkot, illetve a toulous-i ludat.

A közel 100 kiállított nyúlfajta közül kiemelendő a magyar óriásnyúl, de a galambok is nagyon széles fajta választékban kerülnek a látogatók szeme elé. Látni lehet kiskunfélegyházi keringőt, a budapesti- és ceglédi rövidcsőrűt, valamint az alföldi dudoros postát is.

Végezetül a kiállított állatok között találunk díszállatokat is: papagájokat, egzotikus gerléket, foglyokat, fürjeket, pintyeket, kanárikat.

A kiállítással egy időben az A pavilonban a MEOE Szövetség Nemzetközi Kutyakiállítása, Magyar Nemzeti Kutyafajták Kiállítása és a 2019. év Champion Kiállítása is megrendezésre kerül.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu