0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Őszi szaktanári továbbképzés a MEGFOSZ rendezésével

2019. november 08-án került megrendezésre a Herman Ottó Intézet által szervezett és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének szakmai rendezésével a szaktanári továbbképzés a mezőgazdasági szakmacsoport szaktanárai részére.

A szaktanári továbbképzések az új, illetve az újszerű technológiák elméleti és gyakorlati bemutatását célozzák, esetenként gyakorlati lehetőséget is biztosítva a szaktanárok részére.

A továbbképzést a MEGFOSZ az idei évben is az ország két helyszínén, egy időben, egy tematika mentén rendezte meg, hogy az ország minden területéről érkező szaktanárok megismerjék gyakorlatban is az újszerű technológiákat. A dunántúli részen az Axiál Kft, míg a keleti országrészben a KITE Zrt. várta az érdeklődő szaktanárokat.

A gyakorlati képzésre nagyon nagy volt az érdeklődés és a két helyszínen összesen 76 szaktanárnak tudtuk megtartani a továbbképzést.

Az egész nap témája a „Hozammérési technológiák és a kijuttatás térképek készítése/használata a gazdaságos termelés, valamint a környezetterhelés csökkentésének érdekében” volt. A délelőtti szakmai előadások után, délután a gyakorlatban is megtekinthették a szakoktatók a gépeken ezeket a beállításokat.

A szaktanárok így még több gyakorlati tudással tudtak hazatérni és az itt kapott információkat, már a mezőgépésznek tanuló diákok számára is át tudják adni.

Köszönjük az Axiál Kft. és a KITE Zrt. vezetőségének és munkatársaiknak a rendezvény megszervezését valamint a Herman Ottó Intézetnek a szakoktatói továbbképzés szervezését és a lehetőséget.

MEGFOSZ – Viczián Ágnes

Képek forrása: MEGFOSZ és KITE Zrt.

Forrás: MEGFOSZ