0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Väderstad elnyerte „Az Év munkagépe 2020” díjat a hannoveri Agritechnica kiállításon

A napokban a világ legnagyobb kiállításán Hannoverben a mezőgépgyártók bemutatták ajánlataikat a következő szezonra. A Svédországi gépgyártó vállalat, a Väderstad megerősítette vezető pozícióját, és újra elnyerte az „Év munkagépe” megtisztelő címet, Tempo WideLining vetőgépével.

Az „Év munkagépe” olyan elismerés, amelyet európai újságírókból álló zsűri ítél oda, és amelyet a Väderstad már korábban két alkalommal elnyert.

„Természetesen nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy ismét vállalatunkat tüntették ki az elismerő címmel. M

indig azon dolgozunk, hogy a gazdálkodók számára még könnyebbé tegyük a mindennapok munkafolyamatait, ez alól a Tempo WideLining sem kivétel.

A Tempo V vetőgépre hozott fejlesztés megnöveli a hektáronként elérhető hozamokat”  – mondta Mattias Hownert, a Väderstad értékesítési és marketing igazgatója.

A Svédország délkeleti részén fekvő Östergötland tartományban található Väderstad, ma a világ egyik vezető vető- és talajművelőgép gyártó vállalata, amely 1 500 embernek ad munkát. A vállalat által fejlesztett munkagépek és technológiák generációk óta úttörőnek számítanak a talajművelés és a vetés területén. Az idei kiállításon 4 újdonságot mutatott be a gyártó, amelyek közül a Tempo WideLining innovációs ezüst díjat kapott.

A WideLining a A WideLining a világ első művelőnyom kialakítására képes szemenkénti vetőgépe,

amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy hígtrágyát juttassanak ki silókukorica állományba anélkül, hogy mindez korlátozná a potenciális termőképességet.

“A művelőnyomok kialakítása nem az egyes vetőegységek kizárásával történik, hanem a vetőgép automatikusan változtatja a sortávolságot. WideLining rendszernek köszönhetően minden egyes vetőegység teljes kapacitáson dolgozhat, ami azt jelenti, hogy 8,3 %-kal több vetőmag kerül elvetésre a piacon lévő többi megoldáshoz képest” – mondta Mattias Hownert.

Az Agritechnica a világ legnagyobb mezőgép kiállítása, amely minden második évben kerül megrendezésre. Idén 2 750 kiállító képviselteti magát a világ 50 országából.

Forrás: sajtóközlemény