0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szombaton bemutatkoznak az újborok

November utolsó hétvégéje évek óta az újborok bemutatkozója. Az idén a 16. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivált rendezik november 30-án szombaton a budapesti Corinthia Hotelben. Ezen a napon adják át a legjobb hazai és kárpát-medencei újboroknak és sajtoknak járó díjat.

Az új ízek harmóniáját mutatja be ez az esemény, ami mára meghatározó programmá vált a borászok és a borszerető közönség számára egyaránt.

A fesztivál díszvendége ezúttal az Egri borvidék, Bács-Kiskun megye, a Mátrai Borászok Egyesülete, valamint az elmúlt 15 év újborversenyeinek nyertesei.

November 30-án 11 órakor kerül sor a fesztivál ünnepélyes megnyitására és a díjak átadására. Azurák Mihály költő mondja el néhány versét, és hallható lesz az In Vino Három Tenor műsora.

Az idén 525 minta érkezett az újborversenyre 170 termelőtől, közülük ötvenen mutatják be a közönségnek az idei borukat. A rendezvény lehetőséget ad a termelőknek is, hogy jobban megismerjék őket a borrajongók, többen innen vettek lendületet a sikerhez vezető úton.

November 27-ig elővételben, 2000 forinttal olcsóbban kapható belépő a www.tixa.hu honlapon. A helyszínen vásárolt jegyek ára 5900 forint, ami magában foglal újbor- és sajtkóstolásokat, valamint egy fesztivállogóval ellátott poharat. A VIP jeggyel ezen felül még egy szelet Ország tortája, egy prémium kávé és ásványvíz is jár.

A jubileumi újbor és sajt fesztivál 11 órától 19 óráig látogatható a budapesti Corinthia Hotelben.

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ujboressajtfesztival.hu