0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Eye breed – az okos célzás

Az Eye Breed azon szarvasmarhatartók számára készült eszköz, akik maguk akarják elvégezni állataik mesterséges megtermékenyítését.

Ezzel az eszközzel kiváltható az, hogy be kelljen nyúlni az állat végbelébe és a méhnyakat kézzel kelljen megfogni, ehelyett egy kevesebb stresszt okozó gyenge vákuumos szivattyú segít a méhnyak kitágításában.

Az eszközt a méhnyak bejáratához kell helyezni úgy, hogy okostelefonon vagy tableten wifi segítségével az Eye Breed applikációban láthatjuk az eszköz végén lévő kamera élőképét.

Az eszköz kezelése – ellentétben a most használt eljárássokkal – könnyen és gyorsan elsajátítható. Az Eye Breed lehetővé teszi, hogy az inszeminátornak vagy inkább a gazdának ne kelljen a végbélbe benyúlni, amely akár sérüléseket, izom- és csontrendszeri rendellenességeket is okozhat. Ezenkívül a Eye Breed alkalmazása lehetővé teszi az elvégzett megtermékenyítések azonnali jelentését, valamint rajta keresztül megfigyelhető a megtermékenyítés eredménye és az állat egészségügyi állapota is.

Forrás: www.axce-repro.com/Kistermelők Lapja