Egy erősebb dróttal fűzzük össze az almákat, formázzunk belőle kört. Használhatjuk adventi koszorúnak, de gyertyákkal kiegészítve és függesztve hangulatos csillárt is varázsolhatunk belőle.
A kis fonott kosárba öntött csipkebogyók tartják meg a középre állított gyertyát, és el is készült a különleges asztali dekoráció. Tovább is folytathatjuk a díszítést, a kosárra rögzíthetünk fenyőágakat, borostyán girlandokat, vagy átköthetjük szalagokkal. Nem csak adventre és karácsonyra alkalmas, hanem más ünnepnapokra is.
A karácsonynak illatai is vannak, az egyik meghatározó ezek közül a narancs. És ha kiegészítjük szegfűszeggel, igazi bódító karácsonyillatot varázsolhatunk a lakásba. A szegfűszeges narancsokat tehetjük a terített asztalra dekorációnak, rakhatjuk egy szép tálba az étkezőbe, és ha átkötjük szalaggal, felfüggeszthetjük.
A bejárati ajtóra helyezhetünk magunk készítette koszorút, amelyet gyönyörű rajzolatú csillagánizzsal rakunk körbe.
Ne dobjuk ki a narancshéjat, mert ha kisebb, nagyobb csillagformára vágjuk, és egymásra halmozzuk, illatos karácsonyfa díszt készíthetünk belőle egy fogpiszkáló és csillagánizs segítségével. Még illatosabb lesz, ha a szeletek közé szegfűszeget és fahéjat rejtünk.
Helyezzen aszalt almaszeleteket vagy egyéb szárított gyümölcsöket a gyertya köré, és szórja meg porcukorral: olyan hatást kelt, mintha hó borítaná.
Szárított narancs- és almaszeletekből, formára vágott narancshéjból, fűszerekből készült ez a hangulatos ablakdísz.