Back to top

5 szerviz tipp Agrotec Magyarország Kft-tól

Az Agrotec Magyarország Kft. 5 tanácsa a gépek tisztításáról, karbantartásáról, konzerválásáról és a szezonra való felkészítésről.

1. Tisztítás

Az őszi munkák befejezése után a gép alapos tisztítása elengedhetetlen az állagmegóvás érdekében. Érdemes először sűrített levegővel kezdeni, majd következhet tisztítószeres, vizes mosás. Nagynyomású mosó használatával jelentősen megnő a hatékonyság és nagy mennyiségű vizet is megtakaríthatunk. Tilos a csapágyakat és szimmeringeket közelről, nagy nyomással mosni, így elkerülhető a víz és a szennyeződések bejutása.

2. Forgó, mozgó gépelemek

A megtisztított gép valamennyi kenési pontján juttassunk kenőanyagot a gépre. A láncok olajozása is fontos, a nagyon gondos gazdák a leszerelt láncokat olajban tárolják a következő szezonig. A betakarítógépeken sok meghajtószíj található. Ha a téli tárolás előtt a szíjfeszítőket visszalazítjuk, a szíjakat és a tengelyek csapágyait tehermentesítjük, akkor ezek élettartamát növelhetjük.

A gumiabroncsok élettartamát meghosszabbítja, hogy a téli állás idejére a gépet alábakoljuk, így elkerülhető a gumiabroncsok egy oldali terhelésből adódó torzulása.

3. Elektromos berendezések

A téli tárolás során a nem kellően tiszta gépekben rágcsálók telepedhetnek meg. Ezek a tél folyamán súlyos és rendkívül drága károkat okozhatnak a gépben az elektromos vezetékek, fülke belsőtér és tömítések megrágásával. Ezt a tiszta géppel, zárófedelek, felhordók ajtajainak lenyitásával, és a rágcsálók elleni védőeszközökkel akadályozhatjuk meg.

Az akkumulátorokat szereljük ki és feltöltött állapotban fagymentes helyen tároljuk.

4. Konzerválás

Ma már többféle – a pénztárcánkhoz igazodó – megoldás létezik a télre leállított gép védelmére. Ez gyakorlatilag az egyszerű, vékony rétegű festéstől, a különféle speciális, viaszos konzerváló anyagokig terjed. A legjobb módszer azonban a tiszta gép fedett tárolóban történő elhelyezése. A gumi- és műanyag alkatrészeket érdemes speciális ápolóanyaggal kezelni. Így elkerülhető a gumi- és műanyag alkatrészek repedezése, kifakulása.

A szép esztétikai állapot megőrzése hosszú távú befektetés, hiszen a gép későbbi eladása során fontos ártényező a külső megjelenés.

5. Felkészítés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szezon közbeni műszaki problémák legalacsonyabb szinten tartásának egyik alapfeltétele a megfelelő felkészítés. A munkák végeztével érdemes egy állapotfelvételt, diagnosztikát kérni a szerviztől. A szezon során felmerült és a diagnosztika által feltárt rendellenességeket a téli leállás alatt van idő kijavítani. Így nyugodt szívvel vághatunk neki a következő szezonnak. (x)

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A növényt kérdezik

A Bábolnai Gazdanapok központi témája a precíziós gazdálkodás, annak gyakorlati megvalósításáról kérdeztük Virág Istvánt, az Agrotec Magyarország termékmenedzserét. Kínálatukban a legegyszerűbb automata vezetéstől a teljesen komplex, valós idejű szabályozásig találhatók berendezések. A kiállításon élénken érdeklődtek a gazdák a precíziós megoldások iránt, egyelőre még csak a belépő szinten.

A traktorvezetés öröme

Az idei Bábolnai Gazdanapok egyik különlegessége, hogy az Agrotec Kft. traktor-tesztvezetési lehetőséget biztosított a látogatók számára, továbbá egy úgynevezett „dühöngővel” várta a rakodógép-kezelőket, akik itt kipróbálhatták az újdonságokat.

Újra dübörögnek a gépek Bábolnán

A szeptember 5-én rajtoló 32. Bábolnai Gazdanapokon a mezőgazdasági gépeket forgalmazó cégek már felsorakoztatták széles kínálatukat. Az Agrotec Magyarország Kft. a megszokott szántóföldi bemutatóval igyekezte felkelteni a figyelmet New Holland gyártmányú forgalmazott gépeivel, ami nagy érdeklődést keltett a látogatók körében.

Az eddigi legnagyobb szabású SMARTFARM-ra készülnek

Szűk egy hónap múlva kezdetét veszi a SMARTFARM - Magyarország legnagyobb precíziós szántóföldi bemutatója, a Bábolnai Gazdanapok programjainak "zászlóshajója". A rendezvényen, amely az eddigieknél hosszabb, így tartalmasabb is lesz, a szakma legjelesebb képviselői vesznek részt ezúttal is - lássuk, mivel készülnek idén!

A gépkereskedők utcájában az Agrotec telephelye

Az Axiál, a Dorker után az Agrotec is elfoglalta helyét Baján, a Szegedi úton. Illés Zoltán, elmondás szerint régóta tervezték már, hogy helyet foglalnak a hazai gépkereskedő óriások között.

Útvesztő is lehet a precíziós technológiák sokasága?

A modern mezőgazdasági technológiák alkalmazása a jelen s a jövő sikeres gazdálkodásának alapfeltétele, ám mindez nem jelenti azt, hogy nem futhat „lyukra” az, aki hirtelen jött ötlettől vezérelve akarja tartani a lépést. A téma szakértői a PREGA-n igyekeztek útmutatást adni előadásaikkal az innovációra nyitott gazdáknak.

New Holland: széleskörű gépkínálat

Az Agrotec Kft. piaci jelenléte dinamikusan fejlődött az elmúlt években. A stasztikai számok azt mutatják, hogy mind gép, mind alkatrész értékesítésében az országos trendet meghaladóan növekedtek. A gépkapcsolások segítik a hatékony munkavégzés, ugyanakkor a gazdák az időjárási kockázatok miatt mind kevesebb időt szeretnének a földön tölteni.

Mindig van tovább: elkészült a legmodernebb AGROTEC-telephely

Meghozta „gyümölcsét” az első májusi esős nap a Dél-Dunántúlon: itt adta át ugyanis új telephelyét az elsősorban a New Holland mezőgazdasági gépek hivatalos itthoni forgalmazójaként ismertté vált AGROTEC Magyarország Kft. A Marcaliban felépült központ a cég legmodernebb létesítménye az országban, amely a régió gazdálkodóinak gépek, alkatrészek és szerviz iránti igényeit igyekszik kiszolgálni.

Ötödével nagyobb teljesítmény a New Holland Roll-Belt hevederes bálázóknál

A New Holland úttörő a változó kamrás bálázók fejlesztésében. A Roll-Belt széria a továbbfejlesztett hevederes technológiának hála 20 százalékkal nagyobb teljesítményre képes az elődmodellekhez képest, míg a bálasűrűség 5 százalékkal emelkedett. Az RB sorozat gépei 150 és 180 centiméter közötti maximális bálaátmérőt kínálnak. 

Íme, a 2018-as AGROmashEXPO Termékdíjasai

A január 24-27. között nyitva tartó 36. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 8. AgrárgépShow Termékversenyére 36 hazai és nemzetközi fejlesztést neveztek. Kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően, Input, Gépesítés és Logisztika kategóriákban ítélték oda a díjakat.