0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

December közepétől beadható a sertés állatjóléti kérelem

A 2020-ra vonatkozó sertés állatjóléti támogatási kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és közlemény már megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján. Beadható december 15. és 31.között!

A sertés állatjóléti támogatást azon sertéstartók igényelhetik – a vágósertés és tenyészkoca süldő tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezéseként – akik megfelelnek a 39/2018. (XII. 13.) AM rendeletben meghatározott követelményeknek – hívja fel a figyelmet a nak.hu. (Állataiknak az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely, a tartási rendszerben természetes feltétel, illetve a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek, az almozás, valamint megfelelő mikroklíma biztosítása által).

A jövő évre vonatkozó támogatási kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és a hozzá kapcsolódó 52/2019. (XI. 26.) számú közlemény már megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján.

A támogatási kérelmet a közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0838 számú, „Támogatási kérelem” elnevezésű nyomtatványon kérelmezőnként, 2019. december 15. – december 31. közötti időszakban a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani.

A nyomtatványhoz csatolni kell:

  • a) az állattartó telep fekvése szerint illetékes az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörében eljáró járási hivatal igazolását az ENAR nyilvántartásba bejelentett sertés férőhely kapacitása alapján megállapított maximálisan tartható sertés létszámról darabszámban kifejezve;
  • b) a nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetében a járási hivatal által kiállított igazolást arról, hogy az igénylőrészvétele a támogatási programban indokolt.
Forrás: nak.hu