0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Diótörő és champagne – festive brunch a Duna-parton

Az InterContinental Budapest az idei adventi vasárnapokon is csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.

December beköszöntével a szálloda karácsonyi díszbe öltözik. A lobbyban feldíszített fenyőfa, körös-körül ünnepi díszek és meghitt hangulat várja a látogatókat. A fő téma pedig mindenki kedvence, a Diótörő. De ez a mesés balett nem csak a díszletekben jelenik meg.

A Corso Étterem brunch-ait is ez a különleges tematika hatja át, ahol a vendégek egy pohár finom champagne mellett hangolódhatnak a karácsonyra,

miközben a Diótörő jelmezeibe bújt balettművészek élő zenére elevenítik meg ezt a kedves történetet táncukkal.

A legexkluzívabb ital kétségtelenül a champagne, ami önmagában bármilyen percet ünneppé tesz. Az eredetvédett francia pezsgő mindig is a magas minőség egyik szinonimája volt, az InterContinental nívójához pedig pontosan ez illik, csakúgy, mint az adventhez és a karácsonyhoz, ezért számos ajánlatukba belecsempészik a champagne-t decemberben.

Fontos küldetésüknek tartják, hogy a vendégek felfedezzék a pezsgők világát. Éppen ezért került be a brunch-ok közé a Champagne csomag, melynek keretében minden hónapban más-más prémium pezsgő kóstolható korlátlanul.

Valamint érdemes kipróbálni a legújabb, magyar találmányok ihlette koktélok közül a „Villanykörtét”, amelynek alapját szintén champagne alkotja, és nemcsak keleties fűszerezésű íze, de különleges tálalása is egyedi élményt nyújt.

A hotelben a vendégek egész évben élvezhetik a korlátlanul kóstolható finom falatokat, pezsgőket és a csodás kilátást, de az adventi vasárnapok azok, amikor igazán ünnepi környezetben pihenhetik ki a karácsonyi kavalkádot. Ráadásul a családosoknak egy Diótörő- ihlette, animátorok által működtetett gyereksarok is segít abban, hogy a szülők tényleg kikapcsolódhassanak.

Gullner Gergő séf a magyar és a környező országok tradicionális ételeit gondolta újra, nemzetközi hatásokkal, szezonalitással és a lokális alapanyagok használatával ötvözve, amivel egyedülálló fogásokat hozott létre. A hazai és a nemzetközi ízeket felvonultató brunch bőséges és hetente megújuló kínálatából mindenki kedvére válogathat.

A hotel desszertkínálata is az ünnepekhez igazodik, és karácsonyi finomságokat kínál.

A cukrász séf, Vágó Nikoletta az ünnepi tarte-kínálatot miniatűr formában is megalkotta, így az édesszájúak egyszerre több ízkombinációt is megkóstolhatnak vagy megoszthatnak. A különlegességek közül a pekándiós-csokoládés a klasszikus karácsonyi süteményeket idézi, az epres üde rózsaszínje a balerinák színes szoknyáira reflektál, és egy paleo-vegán mangós desszert is a tál része.

Érdemes lesz decemberben kiszakadni az ünnepi rohanásból, és eltölteni pár nyugodt és kényeztető órát Budapest egyik legszebb kilátásával.

Forrás: wineglass communication