0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bendegúz, dínók és a gyerekvasút

A lillafüredi és a gemenci után, a Kispöfögők mesekönyv-sorozat legújabb kötete a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútján kalauzolja olvasóit. Bendegúz Mk-45-ös dízelmozdony és barátai különleges és humoros eseményekbe keverednek, a történetek közben pedig megismerhetjük a környék növény- és állatvilágát, közelmúltbeli és évszázados történetét.

Bendegúz és Bandi, a két híres Mk45-ös dízelmozdony, Pajti, a motoros hajtány, Oszi, a kék nosztalgia motorkocsi, Panni, a gőzös, Cimbi, a C50-es és Piroska, az Mk49-es mozdony izgalmas kalandokba keverednek. A Bendegúz és a Gyermekvasút című mesekönyv szereplői időutazáson  vesznek részt, dínótojás után nyomoznak, közben pedig állandón viccelődnek egymással.

A valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok főszereplésével egy különleges világ elevenedik meg a Kispöfögők mesekönyv-sorozatának harmadik kötetében, ahol a Budai-hegység erdei állataival, növényeivel, sőt még történelmével is játékos formában ismerkedhet meg a 4-8 éves korosztály.

A sorozat nem titkolt célja, hogy a mesék elolvasása után a család együtt kiránduljon a kisvasutak nyomvonalai mellett található csodálatos hazai tájakon.

A kötetet a gyermekek számára is jól érthető, látványos nyomvonaltérkép és további érdekességeket bemutató minilexikon is kiegészíti. A készítését vasútszakmai szempontból a MÁV Zrt., az élővilágot bemutató részek kapcsán pedig a Pilisi Parkerdő Zrt. támogatta, a benne olvasható információk tehát szakértői egyeztetések után váltak a tartalom részévé.

A Kispöfögők mesekönyv-sorozat az erdei vasutak különleges világán keresztül jeleníti meg Magyarország sokszor rejtett, kevésbé ismert csodáit. A sorozat tudatosan vállalja fel a természeti szemléletformálást, az ismeretterjesztést és a hazai természeti, turisztikai, kulturális értékek bemutatását. A mesekönyvekre egyedi élménypedagógiai program épül, amely segítségével az óvodások és az alsó tagozatos általános iskolások számára a kiadó speciális foglalkozásokon, tanórákon mutatja be hazánk növény- és állatvilágát.

A sorozat kötetei gyermek-útikönyvekként is használhatók, amelyek könnyen megbújhatnak a kicsik hátizsákjaiban.

Magyarország csodálatos tájai, természeti értékei vagy éppen épített öröksége – a szerethető kisvasúti világon keresztül – felkelthetik a kisgyermekek érdeklődését, akik így jelentősen befolyásolhatják a család kirándulási, üdülési célpontjait. A kiadó azt reméli, hogy mindez támogathatja hazánk jobb megismerését.

A kiadó fontosnak tartja, hogy a gyermekek újra és újra át tudják élni a mesekönyv történeteit, sőt annak örülne, ha továbbgondolnák a meséket.

Forrás: sajtóközlemény