Back to top

Hungaria Rosé pezsgő a tíz legjobb között a világon

Dijonban rendezik a pezsgők és habzóborok világversenyét, az Effervescents du Monde-ot, ahol az idén 22 ország 564 buborékos tétele csapott össze. Hatalmas siker, hogy a Törley Pezsgőpincészet egyik legfiatalabb terméke, a Hungaria Rosé Extra Dry nemcsak aranyérmet szerzett, hanem bejutott a tíz legjobb tétel közé.

A versenyen a francia italok tarolnak, top tízbe a magyar pezsgő mellett csak két spanyol került. A cég másik versengő tétele, a Törley Fortuna Doux, valamint a Château Dereszla Sparkling Tokaji Vintage 2015 ezüstérmet kapott. A versenyen összesen 23 arany- és 165 ezüstérmet osztottak ki.

Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere szerint ez a páratlan eredmény nemcsak a Törleyre, hanem a magyar pezsgőkre és habzóborokra is felhívja a figyelmet.

Végre komolyan veszik a rosé pezsgők világát is: megítélésük sokat változott az elmúlt években, nem csoda, hogy ma már az egész pezsgőpiac jól látható részét teszik ki világszinten, tette hozzá.

A Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt játékos gyümölcsösség jellemzi. Üde, friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. Az ünnepek közeledtével remekül párosítható karácsonyi kacsával, füstölt lazacos salátával és könnyű tésztaételekkel, vagy stílusosan koccinthatunk vele szilveszterkor kaviár kíséretében.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Artvertising PR

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Másszunk ki a palackból - folyóbor trendek Amszterdamból

Újdonságok, trendek és érdekességek a folyóborok 11. alkalommal megrendezett versenyén. A folyó-, vagy inkább a helyszínen palackozott borok, nem a silány minőséget képviselik. Ezt bizonyítja az is, hogy egyre többen neveznek a folyóborok versenyére, tavalyhoz képest idén 40 százalékkal több bort bíráltak Amszterdamban.

Vince nap a balatonlellei Kishegyen

Január 22-e, Vince napja különösen jeles nap a borászok életében, ugyanis ezen a napon jósolják meg az adott évben várható termést. A hagyományt a lellei Kishegyen is tartják szombaton, ahol vesszőt és mangalicát is vágnak.

Forralt bor: egy igazi lélekmelengető ital

A tél mindezidáig megtréfált bennünket. Az igazi forraltborfogyasztók legnagyobb bánatára nem jöttek igazán a hidegek, az arcra piros színt festő, a kezünket gémberítő zimankó. Pedig a forraltborhoz nem csak megfelelő alapanyagok, hanem megfelelő külső körülmények is szükségeltetnek.

Egy kiemelkedő borsor a DiBonistól

Kevés olyan borbemutatón vehettünk idáig részt, ahol az első tételtől az utolsóig csak elismeréssel tudtunk szólni. Ilyen kivételes élményben volt részünk a Vajdaságból érkező DiBonis Borászatnak köszönhetően, akik a Magyar Sommelier Szövetség meghívására mutatkoztak be a Stex Házban, Budapesten.

Hat fiatalt díjazott az agrárkutatási központ a nemzeti agrártehetségek versenyén

Egyenként másfél millió forinttal három doktoranduszt és három fiatal kutatót díjazott a 2019 őszén meghirdetett agrártehetségek versenyén a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) - mondta Gyuricza Csaba főigazgató hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Erősödik az állami bormarketing tevékenység

Ez év elejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a magyar borral kapcsolatos egységes állami kommunikációért és a borturizmusért felel, míg az Agrárminisztérium (AM) irányítása alatt működő Agrármarketing Centrum (AMC) a közösségi bormarketing állami feladatait látja el.

Bőséges szőlőtermést jósoltak Ópusztaszeren

Bőséges szőlőtermést jósoltak a környékbeli hegyközségek gazdái és a Kárpát-medencei borrendek képviselői az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban Szent Vince napjához kapcsolódó ünnepségen.

Szőlőtermesztés az Alföldön 2019-ben

A klímaváltozás egyesek szerint lerágott csont, mások szerint igen fontos kérdés, amivel foglalkozni kell. Nem akarok állást foglalni, csak röviden bemutatni a 2019. év meteorológiai eseményeit, amit a vegetációs időszakban az alföldi szőlőtermesztésben tapasztaltunk.

Az Agrármarketing Centrumhoz kerül a közösségi bormarketing

Szétválasztják a közösségi bormarketinggel és a klasszikus borturizmussal kapcsolatos feladatokat.

Magyar Bor Nagydíj 2019

A Magyar Borszakírók Köre negyedik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített fehér és vörös - száraz és félszáraz - borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobbaknak ítélt „Super 12” listájukat.