0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

CLAAS – John Deere kapcsolat a felhőben

Napjainkban már, főleg felhőbázison működő adatátvitelekkel, lehetővé vált különböző márkájú, valamint gyártótól származó vegyes flották (pl. arató-cséplőgépek, szállítójárműpark stb.) adat­kommunikációja, a különböző felhőalapú adatbázisok között is (Cloud-to-Cloud).

Ez idáig a gyártók csak a saját rendszerükön belül tették lehetővé a vezeték nélküli Telematics kapcsolaton keresztül az üzemelő gépek adatainak a továbbítását (Data Transfer), illetve a gépek mozgásának nyomon követését az irányító és szervizközpontokba. Napjainkban már, főleg felhőbázison működő adatátvitelekkel, lehetővé vált különböző márkájú, valamint gyártótól származó vegyes flották (pl. arató-cséplőgépek, szállítójárműpark stb.) adat­kommunikációja, a különböző felhőalapú adatbázisok között is (Cloud-to-Cloud).

Erre kínál szoftvereket a 365 FarmNet vállalkozás. A vegyes gépparkot üzemelő bérmunka-vállalkozók sürgetésére, a CLAAS és a John Deere telekommunikációs rendszerét kapcsolták össze az említett szoftver segítségével.

Így lehetővé vált egy adatplatformon dokumentálni és feldolgozni a vegyes gépekből felépülő flották üzemelési adatait.

A gyártók részéről rendkívül megnövekedett az érdeklődés a Cloud-to-Cloud rendszerhez való kapcsolódáshoz. Az adatfelhők közötti kapcsolat egyesítését egy speciális fórum, az AEF is programjába iktatta.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Traction 2019/11-12