Back to top

A Mikulás is szeret vonatozni

Hull a pelyhes fehér hó… hangzott a kedves dallam az EGERERDŐ Zrt. Mikulásjáratain. A nagy népszerűségnek örvendő programon közel kétezren vettek részt december 7-én és 8-án, a Felsőtárkányi és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasúton, illetve a Mátravasúton.

Fotó: EGERERDŐ Zrt.

A havas táj csodás hangulatot adott az ünnepi járatoknak, ahol a gyerekek a Télapó mellett, segítőivel, Rudolffal és a krampuszokkal is találkozhattak. A gyerkőcök csillogó szemekkel tekintettek fel a nagyszakállú Mikulásra, aki kisebb ajándékkal és nagy öleléssel hálálta meg a gyerekek versét, énekét.

Fotó: EGERERDŐ Zrt.

A program töretlen sikeréhez a Mikulás önzetlen szeretete mellett az is hozzájárul, hogy a háttérben egy összetartó, lelkes szervezőcsapat áll. Nélkülük a jelmezes szerepek, a kocsik díszítése, a forró tea készítése, és még sorolhatnánk a program összetevőit, nem valósulhatna meg!

"A díszítésben már évek óta számíthatunk a Mátrafüredi Szakközépiskola erdész diákjaira, akik tanáraik vezetésével karácsonyi díszbe öltöztetik a Mátravasút járatait"

– áll az EGERERDŐ Zrt. közleményében.

A jelmezes szerepeket pedig lelkes amatőr és hivatásos színészek vállalják el, akikkel már több éve dolgozik együtt a vállalat a gyerekek mosolyáért. A fiatal színészek közül többen az Eszterházy Károly Egyetemről érkeztek, akik óvodapedagógiai vagy turisztikai képzésük szabadidejében aktív jelmezes résztvevői a programoknak. Közvetlenségük, kedves szavuk, kézfogásuk minden gyereknek maradandó élményt jelentenek az életre kelt mese világban.

Fotó: EGERERDŐ Zrt.
A szórakoztatás és ünnepi hangulat mellett persze nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabbról, a biztonságos közlekedésről, melyért minden utasunk hálás lehet a mikulássapkás kisvasúti kollégáknak.

A Mikulás már hazatért, de a Bükk és a Mátra erdei mindenkit hívogatnak a téli időbe is!

Fotó: EGERERDŐ Zrt.

Forrás: 
EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Egy lehetséges válasz a klímaváltozásra: agroerdészet

Kolumbiában korábban a marhatenyésztők erdőket irtottak ki, hogy legelőhöz jussanak, manapság azonban egy tesztprogram keretében fákat ültetnek, és a szarvasmarhák gyümölcsöt és cserjéket is esznek. A gazdák tehát úgy növelik a jövedelmüket, hogy közben védik az esőerdőket is.

Fontos az önmérséklet

Dr. Nagy Balázs, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természetföldrajzi Tanszékének docense, az ELTE Földrajztudományi Központjának vezetője, a Földgömb magazin főszerkesztője. Geográfus és klímakutató, több expedíció tagja és vezetője, amelyek az Antarktiszon és az Andokban kutatják az éghajlat változásait. Kíváncsiak voltunk, mit mond a jövőről.

Újjászülető vidék

Ezen a címen rendeztek konferenciát 2020. január 17-én, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, melyen Generációváltás az agráriumban címmel előadást tartott dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára. Előadásában rámutatott arra, hogy a mezőgazdaság stratégiai szerepet tölt be nemzetgazdaságunkban.

Elfeledett hős

A napokban volt 124 éve, egészen pontosan január 16-án, hogy dr. Lumniczer Sándor orvos, kétszeres Európa- és háromszoros világbajnok agyaggalamb-lövő vadászember világra jött.

A ginkgo biloba fák soha nem halnak meg - A kutatók azt hiszik, tudják miért

Egyszerűen nincs beprogramozva az öregedésre, és egész életében a betegségek, valamint az aszály okozta betegségek leküzdését segítő kemikáliákat termel a páfrányfenyő - állapították meg amerikai és kínai kutatók, megfejtve a fafaj hosszú életének titkát. A prehisztorikus korból származó növény maradványait 200 millió éves kövületekben is megtalálták.

Vince nap a balatonlellei Kishegyen

Január 22-e, Vince napja különösen jeles nap a borászok életében, ugyanis ezen a napon jósolják meg az adott évben várható termést. A hagyományt a lellei Kishegyen is tartják szombaton, ahol vesszőt és mangalicát is vágnak.

Az USA-ban újra engedélyezték a „cianidbombát”

A környezetvédők ellenzése ellenére az USA-ban ismét engedélyezték az állatállomány védelmére szánt „cianidbomba” elnevezésű méregcsapdát.

Életre szóló élményeket kínálnak a vándortáborok - érdemes gyorsan jelentkezni!

13 ezernél is több felső tagozatos és középiskolás gyermek jelentkezését várják a Vándortábor Programba, amely idén nyáron több mint húsz gyalogos, kerékpáros és vízi útvonallal igyekszik betekintést adni Magyarország táji és kulturális örökségébe. A kezdeményezés részeként idén először Zarándok Táborba is lehet jelentkezni.

Ausztrália: végre esik

Megérkezett a várva várt eső Ausztrália bozóttüzektől legjobban sújtott államába, Új-Dél-Walesbe csütörtökön, és a hétvégéig további esőzések várhatók.

Új vezérigazgató az EGERERDŐ Zrt. élén

Január 06-án Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár Dr. Jung László nyugdíjazása után, átadta a kinevezési okiratot Dobre-Kecsmár Csabának az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatójának. Az ünnepélyes alkalomra 2020.01.13-án került sor az erdőgazdaság Központjában, az EGERERDŐ Zrt. vezetői állományának jelenlétében.